На Львівщині створять Єдиний реєстр призовників: повістки вручатимуть і на кордоні

4 Травня 2017 09:50

Львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко розповів про створення Єдиного реєстру призовників та про можливість вручення повісток на кордоні.

фото: www.mukachevo.net

ФОТО: WWW.MUKACHEVO.NET

Цього року Президентом був підписаний закон «Про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних». Цей реєстр вступить в силу у 2019-му році, проте на Львівщині підготовка розпочинається вже зараз. Про це сьогодні на прес-конференції розповів львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко.

«Єдиний реєстр призовників – це облік всіх громадян віком від 18-ти до 60-ти років, які є українцями. У цей облік будуть входити призовники, військовозобов’язані, офіцери. По цьому реєстрі на базі Львівської області у травні буде проведено експеримент впровадження його в дію. Експеримент діятиме на 4 міських військкоматах, де будуть залучені всі начальники відділів обліку і бронювання, які відповідають за єдиний державний реєстр», – розповів військовий комісар. База буде формуватися з Єдиного реєстру виборців. Окрім того, там будуть офіційні дані з податкової, інформує Львівський портал.

За словами Олександра Тіщенко, військовозобов’язані громадяни часто забувають, що у десятиденний термін з дня оголошення призову мають з’являтися до військових комісаріатів. Тому їхнім працівникам доводиться розшукувати таких громадян, щоб вручити повістки.

«Якщо військовозобов’язаний у десятиденний термін не з’явився до комісаріату, на нього заводиться справа, що він у розшуку. Їх розшукують, де зловлять, там і вручають повістки. Ніде у законодавстві не прописано, де саме вручати повістки. Якщо поблизу кордону, – у цьому немає нічого незаконного», – сказав Олександр Тіщенко. Він додав, що поблизу з одним з пунктів пропуску Львівщини таки планують встановити спеціальний пост, де перевірятимуть чоловіків віком від 18-ти до 27-ми років, і виявлятимуть тих, хто ухиляється від строкової служби, пише Zaxid.net.

За даними львівського обласного військового комісара, торік на Львівщині було порушено 25 кримінальних справ за ухилення від військової служби. У квітні 2017-го року на досудове розслідування у поліцію передали 18 таких справ.

Нагадаємо, раніше начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник повідомив, що перед пунктом пропуску «Шегині» може бути запроваджений екперимент, коли представники військкоматів виявлятимуть потенційних призовників.

 

Джерело: Tvoemisto.tv