З травня в усіх школах Львова стартують уроки гуманної освіти

29 Квітня 2017 15:15

Фото організаторів курсу 

У травні в усіх 138 школах Львова запровадять унікальний курс гуманної освіти «Маленький Принц. Львів, що любить тварин».

Проект організовують департамент гуманітарної політики ЛМР в особі Навчально-методичного центру освіти Львова (НМЦО) та компанія Kоrmotech, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Партнерами проекту є Академія гуманної освіти, фонд Dog Trust та ЛКП «Лев». Курс розрахований для учнів сьомих класів.

В 2016 році проект було пілотовано у 16 школах міста. Після чого були зібрані відгуки, внесено корективи в існуючі матеріали та видано 2-ге видання матеріалів. В курс входитиме чотири інтерактивних уроки та один виїзний – на ЛКП «Лев», аби, за словами організаторів, діти могли пересвідчитись, що наслідки безвідповідального ставлення до тварин – жахливі.

«Вже в травні 2017 кожен львівський семикласник вмітиме грамотно спілкуватись з домашніми улюбленцями, поважатиме їх, вмітиме розпізнавати їх емоції, розумітиме потреби і вже ніколи не викине на вулицю. А отже знатиме, в чому полягає гуманність», ­­- зазначають організатори проекту.

Нагадаємо, в лютому-квітні команда спеціалістів від компанії Kormotech, методистів НМЦО, ветеринарів, фахівців з гуманної освіти та зоопсихологів провели 8 тренінгів для вчителів біології міста Львова. Вони триватимуть до середини травня, після чого вчителі поділяться знаннями з семикласниками. Допомагатимуть їм у цьому спеціально розроблені робочі зошити (із інноваційними вправами, завданнями та великою кількістю ілюстрацій) та навчальні посібники.

Джерело: leopolis.news