США запровадили нові санкції проти 8 підприємств Росії

27 Березня 2017 09:11

 США запровадили санкції проти восьми російських підприємств і організацій, які порушили заборону на поставки озброєнь, військових технологій і товарів подвійного призначення до Ірану, Північної Кореї і Сирії.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Держдепартамент США.

Таким чином, в новому списку санкцій опинились «Рособоронэкспорт», 150-й авіаційний ремонтний завод, зовнішньоекономічне об`єднання «Авиаэкспорт», НВО «Базальт», виробнича корпорація «Конструкторське бюро машинобудування», Ульянівський інститут цивільної авіації ім. Б.П. Бугаєва, Уральський навчально-тренувальний центр цивільної авіації, а також Військово-повітряна академія імен М.Є. Жуковського і Ю.А. Гагаріна.

Зауважується, що крім російських компаній, до списку санкцій потрапили підприємства, організації та приватні особи з Китаю, Об’єднаних арабських еміратів, Північної Кореї, Сирії і Туреччини.

Термін дії санкцій становить два роки. Державним організаціям і відомствам в США заборонено вступати у ділові відносини з цими організаціями, купувати у них товари або послуги, продавати оборонні технології, техніку подвійного призначення і надавати фінансову і технічну допомогу.

 

Джерело: https://hromadske.ua