Агент Кіса: Генрі Кіссінджер був завербований КДБ СРСР – розвідник Юрій Швець

14 Березня 2017 16:38

Генрі Кіссінджер був завербований Комітетом держбезпеки СРСР буквально за два тижні до того, як президентом США став Річард Ніксон, а він став помічником з національної безпеки.

Колишній держсекретар США Генрі Кіссіндджер був агентом Комітету держбезпеки СРСР, але не був включений в агентурний апарат, повідомив екс-розвідник КДБ СРСР і однокурсник президента РФ Володимира Путіна з інституту КДБ Юрій Швець в авторській програмі Дмитра Гордона “ГОРДОН” на телеканалі “112 Україна”.

“Це окрема історія, яка гідна пера великого майстра. Ситуація була така. Генрі Кіссінджер, відомий у нас в американському відділі як Кіса, зустрічався з нашим оперпрацівником Борєй Сєдовим. Що таке взагалі агент? Агент КДБ – це іноземець, який свідомо співпрацює з Комітетом держбезпеки і добровільно виконує його завдання. І ось пан Сєдов зустрічається з професором Кіссінджером, шле депеші в Москву, в центр, з яких вимальовується, що так воно і виходить – він агент “, – сказав Швець.

“Перший відділ пише рапорт на ім’я начальника розвідки, де викладається суть справи, об’єкту ставиться завдання…” Просимо, з урахуванням викладеного, включити в агентурний апарат КДБ як агента “. Йде це наверх, доходить до генерала Кирпиченко, заступника, досвідченого майстра (він все життя там сидів, знав все і вся)… Він почухав голову і каже: “Товариші, ну, ви уявляєте, зараз ми це підпишемо і доповімо Брежнєву, а його призначають помічником, а Брежнєв потім дзвонить і каже:” Послухайте, скажіть своєму агенту, щоб Америка перестала шури-мури з Китаєм крутити. Мені це не подобається. Дайте йому завдання! “. І що ми зробимо? Дамо, а він, природно, це не зробить. І потім нам дадуть по шапці”, – розповідає екс-розвідник.

Як відомо, Генрі Кіссінджер був радником президента США з національної безпеки і держсекретарем США в 1973-1977 роках. Був одним з авторів політики “розрядки” у відносинах між США і СРСР. У 1973 році був удостоєний Нобелівської премії миру.

У жовтні 2016 року обраний іноземним членом Російської академії наук.

Видання Bild 26 грудня 2016 року повідомило, що Кіссінджер розробляє для Трампа план по відновленню відносин з Росією. За даними видання, план передбачає, що Росія “буде гарантувати безпеку східній частині України”, а Захід, в свою чергу, формально називаючи Крим українським, визнає право РФ на окупований нею півострів і “не робитиме з цього проблеми”.

Джерело: ar25.org