Марчук назвав причини загострення в Авдіївці

6 Лютого 2017 16:28

Екс-секретар РНБО та колишній міністр оборони Євген Марчук. Фото: ЛІГАБізнесІнформ 

Зміна влади у США – одна із причин активізації військових дій Росії на Донбасі.

Про це в інтерв’ю ЛІГА.net повідомив один із ключових учасників переговорів від України в Мінську, екс-секретар РНБО та колишній міністр оборони Євген Марчук.

«Моя суб’єктивна думка – ескалація конфлікту з важкими втратами з обох сторін наклалася за часом на важливі закордонні візити Президента України Петра Порошенка – до Фінляндії, і, особливо, до Німеччини. З точки зору політико-стратегічної, це була демонстрація впевненості з боку Путіна, і ще один поштовх для демонтажу проукраїнської коаліції у Європі, а, по суті, нормандської четвірки. Це пов’язано ще і з тим, що Росії вдався сирійський гамбіт – вони повернули ситуацію на свою користь практично без США. Плюс ініційована Росією зустріч в Астані лідерів зацікавлених сторін щодо врегулювання кризи в Сирії. Результат не важливий. Важливий факт російської ініціативи. Офіційний візит Путіна до Японії прорвав ізоляцію Росії від країн Великої сімки (G7). Тобто, в Росії є невеликий зовнішньополітичний оптимізм, заснований на серії мікроперемог. Правда, ціна цих перемог – життя сотень російських військових, але ціна для Росії – не найголовніше. До того ж у них зараз великі небезпідставні сподівання на поліпшення відносин з США при новому президентові Дональду Трампу», – зазначив Є.Марчук.

Обстріли російськими найманцями Авдіївки Є.Марчук назвав «диявольською мовою війни».

«Поки Трамп не сформував однозначну позицію щодо українського питання, Путін йде на загострення, показуючи, що нічого не боїться. Зміна влади в США нехай непряма, але одна з причин активізації військових дій Росії в Україні», – додав Є.Марчук.

Джерело: zik.ua