Витрати на молодіжну політику зростуть на 25%

18 Грудня 2016 11:46

На молодіжну політику в 2017 р. передбачено видатки обсягом 27,5 млн грн ─ що на 25% більше, ніж в поточному році, про це в п’ятницю повідомив міністр молоді та спорту  Ігор Жданов.

osvita.ua

osvita.ua

«Зазначені кошти будуть спрямовані, по-перше, для реалізації Угоди про Раду обмінів молоддю України та Литви та Договору про українсько-польську Раду обміну молоддю», ─ такі слова міністра опубліковані на офіційному сайті.

Жданов зазначив, що цей напрямок було засновано в поточному році, а обсяг витрат на нього склав 1 млн грн. У 2017 р. витрати будуть збільшені на 50% і складуть 1,5 млн грн.

«На здійснення заходів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді передбачено 10 млн грн, що дозволить провести близько 70 заходів відповідного напряму», ─ зазначив міністр.

1 млн грн передбачено виплатити у вигляді премій Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України. Як зазначив І. Жданов, загальний обсяг виплат премій талановитої і цілеспрямованої молоді збільшено в 5 разів.

Решту витрат обсягом 16 млн грн буде спрямовано на реалізацію завдань Державної цільової соціальної програми «Молодь України 2016-2020», в тому числі ─ для надання фінансової підтримки молодіжним і дитячим громадським організаціям на реалізацію проектів, а також на виплату грантів Президента України для обдарованої молоді.