Львівський композитор презентував новий альбом у стилі Lo-Fi

1 Червня 2020 18:12
Микола Хшановський
Микола Хшановський

В останні дні травня Микола Хшановський презентував свій другий альбом електронної музики. MusicDyer (творчий псевдонім Миколи) завжди шукає нові форми мистецької реалізації, тому цього разу ніякого техно і хаусу: композитор демонструє зацікавлення естетикою Lo-Fi.

Альбом «One Day of Lo-Fi» представляє собою поєднання традицій сhill out та hip-hop музики, приправлені lo-fi фільтрами, вкрапленнями діалогів із культових кінострічок та характерним шумом старих магнітофонних плівок.

Микола Хшановський: «Почалася ця історія ще на початку березня, коли один із моїх постійних замовників попросив мене написати два коротких демо треки в стилі онлайн трансляцій таких відомих ютюб каналів як ChilledCow, Steezyasf*ck чи Chillhop Music. Коли треки були готові, мені відповіли, що їм вони не підходять. Коли я попросив пояснити чому, відповідь виявилася настільки недолугою та абсурдною, що зараз лишається тільки посміятися. Звичайно ж тоді я кілька днів ходив обурений, але треки звісно не видалив. Більше того, пізніше я їх допрацював і поставив собі за мету написати цілий альбом з подібною музикою, а трансляції тих каналів слухаю й досі. Тим паче, коли ввели карантин, і в нас усіх з’явилося багато вільного часу, зокрема для теплих спогадів про минуле, lo-fi видався мені дуже актуальним стилем. Адже його суть полягає у ностальгії, у наслідуванні звучання старих вінілів, а також касетних плеєрів, котрі часто “зажовували” плівку і взагалі досить кепсько відтворювали низькі та високі частоти. Але все ж щось дуже душевне і тепле було в тому звучанні», – розповів MusicDyer.

Повна тривалість звучання альбому – 30 хвилин. Він містить у собі 6 треків, в яких автор змальовує атмосферу певного відрізка дня відповідно від сходу до заходу сонця:

  1. Digital Sunrise
  2. Morning Beat
  3. La Siesta
  4. Afternoon Melancholy
  5. Evening Mood
  6. Night Vibe
Альбом «One Day of Lo-Fi»

Познайомитися із альбомом можна за посиланнями:
Онлайн магазини: https://distrokid.com/hyperfollow/musicdyer/one-day-of-lo-fi

Слухати альбом на YouTube: https://cutt.ly/zySh40A

Ольга МАКСИМ’ЯК