У парку імені Івана-Павла ІІ на Сихові зацвіли сакури

30 Квітня 2020 18:47

Зараз в парку імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, що розташований у Сихівському районі поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці, цвітуть сакури, милуючи око львів’ян.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, зараз парк знаходиться на обслуговуванні ЛКП «Зелений Львів». Заступ голови Сихівської районної адміністрації Володимир Івасюк розповів, що перші сакури у цьому парку були висаджені ще у 2011 році, аби до сьогодні бути окрасою Львова.

“Перші сакури у цьому парку були висаджені у 2011 році. Також як подарунок від посла Японії було отримано 20 сакур, які ми досадили. На жаль, минулого року сакури були пошкоджені, тому було додатково закуплено 25 саджанців, і висаджено у цьому парку”, — розповів Володимир Івасюк, заступник голови .

Довідково. Парк імені Папи Римського Івана Павла ІІ урочисто відкрили 28 вересня 2007 року. У вересні 2010 року було завершено благоустрій території — встановлено світильники, лавочки, смітники. До 2011 року назва була лісопарк «Зубра», але 30 червня депутати Львівської міської ради перейменували у Парк імені Папи Римського Івана Павла II з метою вшанування пам’яті блаженного Івана Павла ІІ. Інша назва «Зубрівський ліс» (багато людей помилково називають його Сихівським, хоча насправді «Сихівський ліс» є з іншого боку колишнього села Сихів, позаду заводу «Іскра»), походить від села Зубри та річки під цією ж назвою, які знаходяться відразу за Сихівським масивом.

Цвітіння сакури на Сихові. Фото – ЛМР

Цвітіння сакури на Сихові. Фото – ЛМР

Нагадаємо, що від сьогодні, 30 квітня, Львівська національна філармонія проводе цикл онлайн-концертів та трансляцій архівних аудіозаписів. З 30 квітня по 3 травня відбудуться чотири події, які можна буде переглянути на офіційних каналах філармонії.

Джерело: 0.32.ua