Силовий штурм блокувальників російського вугілля на Львівщині: усіх затриманих відпустили

21 Вересня 2019 23:14
Силове затримання блокувальників російського вугілля на Львівщині
Силове затримання блокувальників російського вугілля на Львівщині / Пресслужба Нацполіції

Удень 21 серпня поблизу містечка Соснівка на Львівщині поліція силою розігнала учасників блокади вагонів із російським вугіллям. У пресштабі Блокади торгівлі з окупантами кажуть, що участь в акції брали як місцеві шахтарі, так і ветерани війни на Донбасі, і поліція без жодних попереджень почала їх затримувати.

У результаті правоохоронці затримали 28 осіб, зокрема й першого командира батальйону “Донбас” Семена Семенченка. Адвокат останнього переконував, що частину людей сильно побили. Згодом у поліції пояснили, що вони змушеними були застосувати силу, оскільки блокувальники нібито завдали фінансової шкоди залізничній станції “Соснівка”.

Згодом Семен Семченко повідомив, що усіх затриманих, включно з ним, правоохоронці відпустили. Також усім потерпілим було надано необхідну допомогу.

Щодо Семенченка, то на нього склали протокол за адміністративне правопорушення. Найближчим часом у суді в Червонограді має відбутися слухання щодо цієї справи.

За словами Семченка, окрім спецпризначенців і поліції, участь у штурмі активістів також брали й тітушки. Проте завдяки підтримці місцевого населення блокаду прорвати не вдалося.

“Дякую всім, хто допомагав, робив репости, хвилювався та шукав адвокатів. Ті, хто вже виїхав до нас з інших міст, приїжджайте. Це тільки початок. Продовжуємо боротьбу. Ні кроку назад. Слава Україні!” – підсумував він.

Джерело: 24tv