Микола Томенко: Бездіяльність депутатів коштуватиме бюджету України кілька мільйонів гривень

19 Вересня 2018 08:01

112.ua

Лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко на своїй сторінці у Facebookпрокоментував збільшення кількості членів виборчої комісії з 15 до 17. Політик дорікнув депутатам, що вони не звернули увагу на пояснювальну записку до законопроекту, в якій не передбачені додаткові кошти на його реалізацію.

«Тут провладні депутати святкують „чергову перемогу“:
склад ЦВК тепер матиме 17, а не 15 осіб.

Між іншим, у пояснювальній записці до Законопроекту Парубія читаємо, що збільшення видатків на це не потрібно. Виходить, або це брехня, або 2 члени ЦВК та їхні помічники будуть працювати на громадських засадах.

Нагадаю, що нині члени ЦВК отримають зарплатню за рік у сумі 500-600 тисяч гривен. Окрім того, законодавчо передбачена оплата державою їх помічників, оздоровлення та можливість забезпечення житлом у разі потреби.

Отож, бездіяльність і політичні торги за ЦВК коштуватимуть для народу ще КІЛЬКА МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ!
Одним словом, „чергова перемога“ за наші гроші!

За збільшення членів ЦВК з 15 до 17 членів проголосували 236 депутатів: 115 — БПП, 64 — НФ, 16 — Радикальна партія та депутати з команд колишньої партії регіонів та Черновецького з „Відродження“ і „Волі народу“.

P.S.  А може нам і кількість голів ВР збільшити з 1 до 3-х?!»

Нагадаємо, що Верховна рада України прийняла у першому читанні за основу та в цілому законопроект №9090 “Про внесення зміни до статті 6 закону «Про Центральну виборчу комісію» авторства голови парламенту Андрія Парубія, передає кореспондент РБК-Україна.

За прийняття проекту закону проголосували 236 парламентарів.

Проект закону передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.