У Львівському історичному музеї показали побут литовських князів

15 Серпня 2018 09:38

У Львівському історичному музеї відкрили виставку “Археологічні знахідки Палацу Великих Князів Литовських. Повсякденність Вільнюського двору”. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

На відвідувачів музею чекають автентичні археологічні знахідки ХІV-ХVІІ ст., інформаційні стенди та макети, які познайомлять їх із історією Вільнюського замку і Палацу Великих Князів Литовських.

Близько 200 виставкових експонатів відображають п’ять основних тем: кахлі (система опалення та прикрашання інтер’єру резиденції), озброєння (зброя та обладунки), їжа та посуд, гігієна та санітарія.

Як зазначив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус Львівський історичний музей стає епіцентром проведення цікавих проектів.

“Доказом цього є і сьогоднішня виставка, в якій багато символізму. Палац Великих Князів Литовських – це місце, де мала б бути вирішена доля України. Вона вирішилася, але пішла іншим шляхом… І сьогодні, і багато років тому українці, литовці, білоруси, поляки, які мали досвід проживання в одній державі, продовжують будувати спільний культурний простір”, – поділився враженнями перший заступник голови Львівської обласної ради.

Андрій Білоус також подякував Національному Музею – Палацу Великих Князів Литовських (Вільнюс, Литовська Республіка) та Львівському історичному музею за організацію цікавої виставки.

Виставка працюватиме у Львівському історичному музеї (м. Львів,пл. Ринок, 6) до 15 жовтня.

Джерело: Status Quo