Львівські заньківчани знімають короткометражку “Гамбіт”

27 Червня 2018 19:29

Актори Театру імені Марії Заньковецької планують зняти соціальну короткометражну стрічку «Гамбіт», а відтак просять допомогти зібрати на це кошти на платформі Biggggidea. Зйомки мають розпочатись у серпні.

Актори Василь Коржук, Андрій Сніцарчук та Роман Мартин пропонують історію про колишнього вчителя гри у шахи – Романа. Його син служить у зоні бойових дій і зникає там. Романові вдається дізнатись інформацію про сина і він вирушає на схід, але дорогою непритомніє, після чого опиняється в лікарні.

Автори ідеї обіцяють чимало несподіванок та утримувати увагу глядача до останнього кадру.

«Український короткометражний фільм “Гамбіт” – це спроба привернути увагу до проблеми, з якою може зустрітися кожен третій українець – чи це пенсіонер, чи заможний бізнесмен, чи просто самотня людина, неважливо. У стрічці новин ми рідко звертаємо увагу на історію, з якою стикаються не один десяток, не одна сотня, тисяча українців», – кажуть актори.

Головні ролі у фільмі виконають Януш Юхницький і Олена Білоус. Наразі команда займається пошуком локацій для зйомок та костюмів, а також ведуть перемовини з акторським складом.

 

 

Джерело: Збруч