Протягом п’яти днів відомий дитячий хірург з Польщі оперуватиме у Львові

26 Червня 2018 15:34
Протягом п’яти днів відомий дитячий хірург з Польщі оперуватиме у Львові

фото ocdn.eu

Професор Єжи Гарасимчук узяв відпустку, щоб проконсультувати львівських дітей

Уночі 2 липня до Львова прилетить відомий дитячий хірург, професор Познанського медуніверситету ім.К.Марцинковського Єжи Гарасимчук, який відразу вранці розпочне консультувати маленьких пацієнтів, які мають проблеми з щитоподібною залозою і жовчним міхуром.

Під час консультації будуть відібрані діти, які потребують хірургічного втручання. Дитячий хірург з Польщі пробуде у Львові п’ять днів.

І консультації, і операції для дітей будуть безкоштовними, повідомив ZAXID.NET керівник центру дитячої малоінвазивної хірургії лікарні ОХМАТДИТ Андрій Дворакевич, який і запросив відомого професора до Львова.

У Львові Єжи Гарасимчук консультуватиме і оперуватиме дітей спільно з львівськими дитячими хірургами.

Патологія щитоподібної залози у дітей не є така розповсюджена, як у дорослих, але якщо потрібно прооперувати дитину, то на Львівщині, як у інших обласних центрах, за словами Андрія Дворакевича, операції на «щитовидці» практично не проводять. Такі втручання проводяться, ймовірно, у Києві та за кордоном.

«Професор Єжи Гарасимчук виконує до 100 оперативних втручань з приводу доброякісних та злоякісних утворів (пухлин) щитоподібної залози на рік. Під час операцій він використовує ультразвуковий скальпель і нейромоніторинг, чого в Україні практично нема», – каже Андрій Дворакевич.

Професор з Познані є одним з небагатьох хірургів Європи, що проводить унікальні операції з видалення каміння з жовчного міхура у дітей. Він видаляє каміння без видалення жовчного міхура. Досвідом проведення таких операцій він поділиться з львівськими хірургами. Тож діти, які мають проблеми з щитоподібною залозою чи жовчекам’яну хворобу, мають можливість отримати безкоштовну консультацію і допомогу світового рівня.

У липні 2018 року буде вже другий приїзд професора Єжи Гарасимчука до Львова. Вперше він побував на Львівщині торік – відвідав могилу дідуся і бабусі, які жили у селі Підгірці Бродівського району, там і похоронені. А заодно проконсультував хворих у лікарні ОХМАТДИТ.

Джерело: Zaxid.net