Львівське НРЦ “Джерело” унікальне

2 Червня 2018 12:33
Центр “Джерело”

У День захисту дітей Навчально-реабілітаційний центр «Джерело», який опікується дітьми із порушеннями розвитку, влаштував велике інклюзивне дитяче свято.

Підтримати центр, в якому протягом 25-ти років існування допомогу отримали близько 5 тисяч дітей та молоді з особливими потребами, прийшли львівські школярі, дитячі колективи і діти з інших районів області. Відвідав центр також народний депутат від «Народного фронту» Михайло Хміль.

центр "Джерело"
центр “Джерело”
центр "Джерело"
центр “Джерело”

«Як «приятеля Джерела» мене особливо тішить, що цей заклад, який святкує цього року своє 25-ліття, є для інших подібних соціальних установ в Україні прикладом для наслідування. Тут працюють кваліфіковані фахівці, які діляться власним досвідом і проводять навчання для працівників різних територіальних будинків-інтернатів з усієї України. Тут надається справді якісна спеціалізована допомога родинам, в якій народилась дитина з порушеннями розвитку. Закликаю усіх небайдужих долучатись до спільноти «Друзі Джерела», щоб підтримувати особливих дітей та молодь. Цьому центру не має аналогів в Україні, бо вся команда «Джерела» – великі фанати своєї справи», – зазначив народний депутат.

центр "Джерело"
центр “Джерело”
центр "Джерело"
центр “Джерело”

Як зауважила директор НРЦ «Джерело» Зореслава Люльчак, команда центру прагне, аби інклюзія в Україні була звичним явищем.

центр "Джерело"
центр “Джерело”

«Ми хочемо, щоб всі діти з особливими потребами мали доступ до якісних соціальних, навчальних та освітніх послуг, щоб сім’ї жили повноцінним та щасливим життям. Ми прагнемо, щоб в будь-якому куточку нашої України була доступна програма раннього втручання, а інклюзія стала звичним явищем», – наголосила Зореслава Люльчак.

центр "Джерело"
центр “Джерело”

Сьогодні у навчальних програмах центру беруть участь 170 дітей та молодих людей з особливими потребами, супровід у відділенні раннього втручання отримують понад 700 сімей, 300 дітей отримують реабілітаційні послуги у відділенні розвитку дитини. «Джерело» також приймає на проживання родини з цілої України на час реабілітації в центрі.

Центр "Джерело"
Центр “Джерело”
Михайло Хміль у центрі "Джерело"
Михайло Хміль у центрі “Джерело”

Зазначимо, що НРЦ постійно розвивається і нещодавно у Львові відкрили ще один осередок для десяти молодих людей на вулиці Кирилівській. До кінця року планується відкрити ще два осередки у структурі Львівського міського центру реабілітації. У планах «Джерела» відкрити такі структурні одиниці у кожному мікрорайоні міста, безпосередньо неподалік місць проживання особливих дітей. Адже щодня у центр, що знаходиться на проспекті Червоної Калини,86а, особливу молодь на щоденні програми довозять шість спеціально обладнаних мікроавтобусів.

Джерело: Кулемет