Цьогорічну Лекцію Свободи на Львівському медіафорумі прочитає донецький філософ Ігор Козловський.

2 Травня 2018 00:07

Цьогорічну Лекцію Свободи під час урочистостей із нагоди вручення премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» прочитає історик, релігієзнавець, звільнений з полону «ДНР» громадський діяч, Ігор Козловський.

Про це повідомили у Школі журналістики УКУ.

Вручення премії «За поступ у журналістиці» та Лекція Свободи відбудуться у межах Львівського медіафоруму 17 травня у медіацентрі «Арени Львів». Початок о 17 год.

Ігор Козловський – український вчений та громадський діяч, фахівець із релігійних, духовних і психофізичних систем; кандидат історичних наук.

Понад 25 років пропрацював у Донецькій обласній державній адміністрації на посаді головного фахівця у справах релігії, викладав релігієзнавчі дисципліни на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету.

У січні 2016 року Ігоря Козловського арештували в Донецьку представники терористичної організації ДНР. У травні 2017 року так званий «військовий трибунал ДНР» засудив його до 2 років і 8 місяців позбавлення волі.

Звільнений з полону 27 грудня 2017 року.

Лекція Свободи – щорічна публічна лекція на згадку про Олександра Кривенка. Тема лекції – про Свободу в широкому сенсі й особистому розумінні лектора. З 2004 року лекторами були Адам Міхнік, Боґумила Бердиховська, Савік Шустер, Борис Ґудзяк, Юрій Андрухович, Антон Олійник, Всеволод Речицький, Сергій Рахманін, Наталія Яковенко, Ахтем Сеїтаблаєв, Олена Стяжкіна, Святослав Вакарчук, Борис Херсонський.

Премію «За поступ у журналістиці» вручають з 2004-го щороку у травні, до дня народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу».

У минулому переможцями премії були Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марцін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова, Костянтин Усов, Олекса Шалайський, Крістіна Бердинських, Левко Стек, Наталка Седлецька, Роман Вінтонів.

Із 2014 року організацією Лекції Свободи та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займається Школа журналістики УКУ та Львівський медіафорум.

Джерело: Збруч