Філософія внутрішньої гармонії

14 Березня 2018 19:00
Чому і як потрібно піклуватися про себе

На сьогодні Дженніфер Фрід — доктор філософії та сімейний терапевт, але в дитинстві вона, як і усі діти, стикалась з певними проблемами та нерозумінням. От, наприклад, коли була малою, замість того, щоб слухати сперечання мами і тата, вона втікала на вулицю до друзів. Батьки казали, що вона — егоїстка. Та навіть тепер Дженніфер називають егоцентричною, коли їй хочеться побути наодинці, і вона йде в свою кімнату. На неї дивляться із докором через небажання жити в рамках і тому, що вона знає, чого насправді хоче.

За 30 років роботи лікарем, Дженніфер Фрід зрозуміла, що піклування про себе має бути обов’язком для кожного.

Якщо ви постійно працюєте, бо розумієте — люди потребують вашої допомоги, однак разом з тим забуваєте про себе, кожен ваш крок супроводжуватиметься втомою та дратівливістю.

Тому пам’ятайте, відновлення потребує як розум, так і тіло, і це не забаганка чи розкіш, це необхідність. Адже завдяки відпочинку ви зможете добре виконувати свою роботу.

Тож якщо ви хочете бути ефективними та надихати інших, дотримуйтесь цих 5 простих правил від Дженніфер Фрід.

1. Кожного вечора лягайте спати в один і той же час

Виробіть чіткий графік та лягайте спати в один і той же час. Це один із найкорисніших кроків, які ви можете зробити для себе.

2. Споживайте свіжі продукти та напої, які змушують ваше тіло співати

Їжа та напої мають властивість впливати на вашу енергію. Тому якщо ви помітили, що після споживання певних продуктів почуваєтесь пригнічено, забудьте про них. Постарайтесь скласти свій власний спосіб харчування, який би не викликав у вас неприємні відчуття.

Наприклад, ви можете починати свій день з білка, овочів та фруктів, уникаючи рафінованого цукру, а ще — якомога частіше пийте воду.

3. Беріть участь в розмовах та дозвіллі, які пов’язані з креативністю та врівноваженістю

Залиште драми для реаліті-шоу та утримуйтесь від проводження часу перед телевізором. Він лиш пожирає його і ніяким чином не допомагає. Читайте надихаючі книги та знаходьте час на діяльність, яка заспокоює та розвиває. Пишіть, проводьте час в тиші, медитуйте — все це допоможе вам краще пізнати себе та розслабитись.

4. Виконуйте фізичні вправи

Фізичні навантаження для тіла є тим самим, що гра на арфі для янголів. Це може бути плавання, прогулянка в парку чи похід в гори. Головне, це має бути те, що ви любите.

5. Починайте та закінчуйте кожен день із слів вдячності

Багато що в житті нам вдається зробити чи досягнути з допомогою чи підтримкою близьких людей та навіть незнайомців. Тож не полінуйтесь починати та закінчувати свій день, бажаючи їм щастя та миру.

Джерело: Мізки.com