20-літню працю Львівського “Центру Жіночі перспективи” визнано

13 Березня 2018 11:11
Львів’янка увійшла до переліку 12 творців змін ООН для жінок у Євразії
Любов Максимович очолює «Центр Жіночі перспективи» з 1998 року

Офіс Програми розвитку ООН у Європі та Центральній Азії опублікував список 12 творців змін, котрі працюють задля розширення можливостей жінок в Євразії. До списку увійшла львів’янка та голова «Центру Жіночі перспективи» Любов Максимович. Про це йдеться на офіційному сайті Програми розвитку ООН.

«Це був відбір на регіональному рівні офісу ООН, від країни відібрали одну людину. Обирали тих, хто займається захистом прав жінок. Для мене це приємна несподіванка», – розповіла ZAXID.NET Любов Максимович.

До списку увійшли ще 11 представниць з країн Євразїі, які працюють в рамках ПРООН. Внесення до списку не передбачає додаткової відповідальності для учасників. Історії лідерів і лідерок у різних галузях ПРООН популяризує щороку для того, щоб надихати інших людей ставати ініціаторами змін у суспільстві.

Громадська організація «Центр Жіночі перспективи» зареєстрована у квітні 1998 року. Діяльність організації спрямована на впровадження ґендерної політики в Україні, зменшення рівня насильства, підвищення конкурентноздатності жінок на ринку праці та просування їх на рівень прийняття рішень в Україні. ГО стала однією з перших неурядових організацій, яка підняла проблему торгівлі людьми.Фонд працює для того, щоб права жодної жінки в Україні не порушувалися.

Джерело: Zaxid.net