Львівщина — регіон економічного зростання

20 Січня 2018 23:54

На Львівщині — інвестиційний клімат.
У регіоні відкрили понад 80 нових виробничих потужностей. Найбільші з них: ТзОВ «Бадер-Аунде Україна», ТзОВ «Електроконтакт», КрагелюндФеніче Холдинг АпС, ТзОВ «Галіція Грінері», ТзОВ «Карпатський вітер», ТзОВ «Ліг Агро», Бистрицьке газове родовище.

В області створили понад 8 тисяч робочих місць. Сума залучених інвестицій у нововідкриті потужності склала понад 150 млн. доларів. Прямі іноземні інвестиції, залучені в область, — 52, 4 млн. доларів.

Свою роботу продовжив офіс супроводу інвестора, який цьогоріч здійснював постійний супровід понад 400 інвестиційних проектів, база інвестиційних об’єктів складала понад 700 земельних ділянок та площ, на яких раніше розташовувались промислові та інші споруди.

Львівщина — регіон економічного зростання
Промисловість в області зросла на 5,1 %, аграрний сектор — на 5,4 %, експорт — на 26,2 %, будівництво — на 6 %, роздрібна торгівля — на 12,4 %. Зокрема, з метою популяризації місцевих товаровиробників та збільшення частки товарів, вироблених на Львівщині, у роздрібному товарообороті у 2017 році Львівська обласна державна адміністрація організувала акцію «Купуй Галицьке. Вироблено на Львівщині». Відтак за підсумками акції реалізація товарів місцевих виробників у середньому зросла на понад 45 %.

На Львівщині відремонтували найбільшу кількість об’єктів соціальної сфери
Бюджет області у 2017 році становив 32 мільярди гривень. З них: соціальні видатки — 29 %, соціально-культурна сфера — 46 %, видатки розвитку — 16 %. За рік вдалось збільшити приріст доходів обласного бюджету на 33 %, податки на доходи фізичних осіб зросли на 44 %.

У 2017 році в області за кошти як державного, так і обласного бюджету реалізували понад 1800 проектів регіонального розвитку, вартістю понад 1 млрд. грн. — від мікропроектів з дрібного ремонту об’єктів соціальної інфраструктури до масштабного будівництва на десятки мільйонів гривень. Зокрема: 417 шкіл, 200 Народних домів, 148 дитячих садків, 84 сільських медичних закладів. Економія бюджетних коштів завдяки системі «Prozorro» становить — 1410 млн. гривень.

Львівщина лідирує у створенні альтернативних джерел енергії
У 2017 році в області відкрили 5 сонячних та 1 вітрову електростанції загальною потужністю 48,8 МВт. Сонячні електростанції: ТОВ «Синтез Солар» (дахова та наземна), «Лео-Солар-Енерджі», «Озерна», СЕС «Енергетичні поля СЕС Терновиця 2 та 4», «Цетуля Солар» та вітрова електростанція «Старий Самбір-2». Зокрема, ТОВ «Синтез Солар» є найпотужнішою в Україні.
Львівщина лідирує у створенні альтернативних джерел енергії
На території області у 2017 році відкрили 2 газові родовища та ввели в експлуатацію 1 нафтову свердловину.

На Львівщині «теплими кредитами» скористалися понад 7,5 тисяч мешканців. На впровадження енергоощадних заходів залучили 185 млн. грн. кредитних коштів, що на 56,7 % більше, ніж у 2016 році.

Із метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації у Сокальському районі завершили роботи із гасіння терикону ПАТ «Львівська вугільна компанія».
На модернізацію шахт Львівщини залучили рекордну суму грошей
У 2017 році на модернізацію шахт скерували 62 мільйони гривень. За ці кошти придбали сучасне обладнання, що своєю чергою збільшило видобуток на 10 %. Із метою забезпечення безпеки шахтарів закупили 179 саморятівників на загальну суму 1,7 мільйона гривень. Заробітна плата шахтарів зросла до 10 тисяч гривень.

Львівщина — лідер у будівництві доріг
У 2017 році в області відремонтували 600 км автодоріг із залученням із різних бюджетів рекордної суми в Україні — понад 3 млрд. гривень (за два роки на Львівщині відремонтовано понад тисячу кілометрів доріг).

Ключові дороги міжобласного значення: Львів-Тернопіль, Львів-Самбір-Ужгород, Бориня-Мохнате, Східниця-Верхнє Синьовидне, Львів-Пустомити-Меденичі, Львів-Радехів-Луцьк.

У 2017 році в області освітили 150 пішохідних переходів, встановили 5 світлофорів та облаштували 7 місць для вантажно-габаритного контролю.
Львівський аеропорт отримав статус «мільйонника». Пасажиропотік зріс на 46,9 %, кількість рейсів — на 35,7 %. У 2017 році відкрили 10 нових напрямків, загалом зі Львова курсує 33 авіарейси. В області завершили частину пан’європейського транспортного коридору.

Завершено роботи зі спорудження Бескидського тунелю. Наразі ведуться монтажні роботи з облаштування колійної мережі. Завершення всього комплексу робіт передбачене на травень 2018 року.

Інформатизація: понад 90 % області покрито стільниковим зв’язком та 74 % території мережею 3G.
Для зручності пасажирів в області у 2017 році створили диспетчерський пункт з можливістю отримання інформації про знаходження транспортного засобу, який рухається за обраним маршрутом, та перегляду орієнтовного часу прибуття на ту чи іншу зупинку.

На Львівщині відкрили найбільше шкіл в Україні
Торік в області запрацювало 8 новозбудованих шкіл: Сторонянська середня школа, Наварійська загальноосвітня школа, Гамаліївська загальноосвітня школа, Сокільницька початкова школа, школа села Нижньої Яблуньки, приватна школа «Еколенд», Пристанська середня школа, школа «Вільних та небайдужих». Відремонтували 417 шкіл, 148 дитячих садків. Львівщина — лідер в Україні у створенні додаткових місць для дошкільнят. У 2017 році на території області відкрили 8 закладів дошкільної освіти та створили майже 3 тисячі місць для дошкільнят.

Львівщина лідер серед областей із закупівлі «школяриків». В області у 2017 році закупили 68 автобусів для школярів, що становить 83 % від потреби.
Львівщина — лідер в Україні за результатами ЗНО-2017. 5 випускників набрали 400 балів та 38 випускників — по 200 балів. На території області у 2017 році створили 5 навчально-практичних центрів з інклюзивним навчанням, залучили до навчання 324 дитини.

На Львівщині закупили сучасне медичне обладнання
На Львівщині закупили унікальне медичне обладнання для обстеження онкопатологій на загальну суму 10 мільйонів доларів. Завдяки співпраці зі Світовим банком в області реалізують субпроект «Онкопревенція». Діагностика на цьому обладнанні для мешканців Львівщини виключно безкоштовна. У межах реалізації субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» створено 6 міжрайонних скринінгових центрів у містах Львові (обласний і міський), Дрогобичі, Самборі, Стрию та Червонограді. Вартість медичного обладнання — 8,0 млн. доларів.
У межах Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки 31,9 млн. грн. скерували на здійснення енергоощадних заходів у пологовому корпусі Львівської обласної клінічної лікарні, Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення, Львівському державному ліцеї з посиленою військовою підготовкою ім. Героїв Крут, Львівській обласній лікарні відновлювального лікування № 3 м. Соснівки, Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, Львівському обласному клінічному діагностичному центрі. В результаті дії програми у бюджетній сфері області на 44 % зросла кількість котелень на альтернативному паливі.

На Львівщині проведено ремонт сільських амбулаторій
За кошти, акумульовані з різних бюджетів, у 2017 році вдалося відремонтувати 84 сільські медичні заклади.

Розвиток культури на Львівщині
На Львівщині у 2017 році відкрили: 2 Народні доми, 2 мистецькі школи, 3 музеї, 2 бібліотеки. У 2017 році провели ремонт у 294 Народних домах, у 52-х — оновили звукопідсилюючу апаратуру, сценічний одяг тощо на суму 1 млн. грн.
Уперше в галузі культури: закупили музичні інструменти та технічні засоби для мистецьких шкіл на суму 1 млн. грн., 64 музичні інструменти закупили для 26 шкіл, 165 художніх комплектів — для 42 шкіл, 25 мультимедійних засобів — для 25 шкіл; відкрили мультимедійний інклюзивний музей, реалізували проект «Муза для незрячих» (школа гри на лірі); запровадили обмін досвідом працівників культури Львівської та Луганської областей.

Мистецькі проекти, орієнтовані на підтримку воїнів АТО: 21 проект «Український Донбас» (м. Сєвєродонецьк, Рубіжне, Сватово, Білокуракіно, Новоайдар, Попасна Луганської області), 52 мистецькі проекти на Яворівському полігоні, до 75-річчя УПА — 32 фестивалі «Пісні Перемоги» та одночасно заходи у 987 Народних домах і на Яворівському полігоні.

Фестивальний рік: на Львівщині відбулося найбільше мистецьких заходів: 155 проектів за кордоном, вперше масштабне святкування Дня Незалежності України у Кракові та на наймасштабнішому форумі з нагоди 50-ліття Світового Конгресу Українців. Уперше на Львівщині відбувся етнофестиваль гостинності, який охопив 22 мистецькі проекти, 20 районів області та тривав 9 тижнів. Загалом у 2017 році на території області провели 74 фестивалі та охопили всі райони Львівщини.

На Львівщині — один з найкращих показників в Україні із забезпечення житлом дітей-сиріт.
Нові сім’ї знайшли 53 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 276 дітей влаштували під опіку та піклування. Цьогоріч в області створили 10 прийомних сімей, в які влаштували на виховання та спільне проживання 17 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 8 ді-тей цієї категорії влаштували у функціонуючі прийомні сім’ї.

4 новостворені дитячі будинки сімейного типу відкрили свої двері перед 18 дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування. Також у вже функціонуючі дитячі будинки сімейного типу влаштували 13 дітей зазначеної категорії. Придбали 30 домівок: загалом 48 діток-сиріт та діток, позбавлених батьківського піклування, отримали власне житло.

Львівщина забезпечує земельними ділянками учасників АТО
На Львівщині надали 14 тисяч земельних ділянок учасникам АТО. Комунікація з учасниками АТО: у кожному районі відбуваються зустрічі з демобілізованими. Також в області реалізовується проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб «Рука допомоги». За його сприяння в області вже працевлаштували 177 осіб, 22 особи взяли участь у громадських роботах, 14 бізнес-проектів отримали фінансову допомогу.

Модернізація житлово-комунальної інфраструктури
У межах Програми зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області вдалось покращити зовнішнє освітлення та забезпечити комфортне проживання 33,1 тисячі мешканців області в 24 сільських населених пунктах. Як результат — збудували та реконструювали 100,3 км мереж зовнішнього освітлення. Також замінили 3,1 тисяч енергозберігаючих світильників та ламп.
У 2017 році ефективно реалізовується газифікація населених пунктів. Уже вдалось газифікувати 5 сільських населених пунктів та забезпечити природнім газом 6,7 тисячі сільських мешканців області, у тому чиcлі 1340 домоволодінь (добудовано 14,7 км газопроводів).

На Львівщині найвища динаміка збільшення екологічного обласного фонду
На Львівщині триває будівництво каналізаційних колекторів. Цьогоріч в області збудували каналізаційні колектори протяжністю понад 6 км в 7 населених пунктах, зокрема у: містах Сокалі, Новояворівську, Червонограді, Домажирській с/р Яворівського району, селах Пасіках-Зубрицьких Давидівської ОТГ, Гребеневі Сколівського району та смт. Брюховичах.
Цьогоріч провели роботи з будівництва/реконструкції систем перекачування та очищення побутових стоків у 6 населених пунктах Львівської області: містах Дрогобичі, Моршині, Бібрці, Новому Калинові, Великих Мостах, Лопатинській селищній раді Радехівського району.

Придбано 20 одиниць спецтехніки для ТПВ, з них 18 сміттєвозів та 2 ескалатори. Що стосується реалізації політики у сфері твердих побутових відходів, на Львівщині збудували 2 карти складування відходів, площею 6810 куб. м на полігоні ТПВ у м. Золочеві.

Триває процес ліквідації незаконних сміттєзвалищ. В області рекультивували 4 га земель, порушених внаслідок захоронення ТПВ, у Миколаївському та Жовківському районах закрили 52 сміттєзвалища, площею 16 га.

Львівщина перша в Україні розпочала аудит землі
Із метою уникнення використання земель із порушенням земельного законодавства у Львівській області розробили алгоритми ефективного використання земель сільськогосподарського призначення. Створено єдину електронну систему даних земель с/г призначення в розрізі сільських рад. Загалом, за результатами аудиту, вже визначили 51,2 тис. га невикористовуваної ріллі.

Один із пріоритетів Львівщини — розвиток аграрного сектору
У 2017-му на Львівщині відкрили 11 молочних сімейних ферм, які утримують 150 голів корів, овечу ферму «Меринос Захід» на 300 голів та забійний цех ПП «Глиняни Агро», потужністю 250 голів свиней за добу. Відтак Львівщина займає 2 місце серед регіонів України за темпами збільшення поголів’я птиці.
На підтримку аграріїв області у 2017 році з бюджетів усіх рівнів спрямували
63,6 млн. грн.

Розширено площі плодово-ягідних насаджень — до 121 га. У 2017 році в області оновили машинно-тракторний парк сільськогосподарських підприємств на 185 одиниць.

Розвивається кооперативний рух. Спільними зусиллями фермерів Пустомитівського району — учасників агротуристичного кластеру, за підтримки Львівської ОДА, у 2017 році в області створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «ГорбоГори», що є вагомим кроком у розвитку сільськогосподарської кооперації.

Представлення на міжнародній арені
Підписано 9 міжнародних угод: Меморандум про співпрацю з Українським культурним товариством «Просвіта» (Аргентинська Республіка), Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Меморандум про взаєморозуміння з Конгресом українців Канади — Провінційною радою Альберти (Канада), Меморандум про взаєморозуміння з Департаментом економічного розвитку та торгівлі Уряду провінції Альберта (Канада), Угоду про міжрегіональне співробітництво з провінцією Сичуань (Китайська Народна Республіка).

Львівщина – привабливий туристичний регіон
В області зросли туристичні потоки на 15 %. Цьогоріч Львівщину відвідали близько 3,0 млн. туристів з України, Польщі, Азербайджану, Молдови, Білорусі, Ізраїлю, Німеччини та інших країн.
Туристичний збір збільшився на 22 % і становить 10,5 мільйона гривень, з них 47 % — місто Львів, 53 % — Трускавець, Борислав, Моршин, Пустомитівський і Сколівський райони та інші.

На Львівщині — інвестиційний клімат.
У регіоні відкрили понад 80 нових виробничих потужностей. Найбільші з них: ТзОВ «Бадер-Аунде Україна», ТзОВ «Електроконтакт», КрагелюндФеніче Холдинг АпС, ТзОВ «Галіція Грінері», ТзОВ «Карпатський вітер», ТзОВ «Ліг Агро», Бистрицьке газове родовище.

В області створили понад 8 тисяч робочих місць. Сума залучених інвестицій у нововідкриті потужності склала понад 150 млн. доларів. Прямі іноземні інвестиції, залучені в область, — 52, 4 млн. доларів.

Свою роботу продовжив офіс супроводу інвестора, який цьогоріч здійснював постійний супровід понад 400 інвестиційних проектів, база інвестиційних об’єктів складала понад 700 земельних ділянок та площ, на яких раніше розташовувались промислові та інші споруди.

Львівщина — регіон економічного зростання
Промисловість в області зросла на 5,1 %, аграрний сектор — на 5,4 %, експорт — на 26,2 %, будівництво — на 6 %, роздрібна торгівля — на 12,4 %. Зокрема, з метою популяризації місцевих товаровиробників та збільшення частки товарів, вироблених на Львівщині, у роздрібному товарообороті у 2017 році Львівська обласна державна адміністрація організувала акцію «Купуй Галицьке. Вироблено на Львівщині». Відтак за підсумками акції реалізація товарів місцевих виробників у середньому зросла на понад 45 %.

На Львівщині відремонтували найбільшу кількість об’єктів соціальної сфери
Бюджет області у 2017 році становив 32 мільярди гривень. З них: соціальні видатки — 29 %, соціально-культурна сфера — 46 %, видатки розвитку — 16 %. За рік вдалось збільшити приріст доходів обласного бюджету на 33 %, податки на доходи фізичних осіб зросли на 44 %.

У 2017 році в області за кошти як державного, так і обласного бюджету реалізували понад 1800 проектів регіонального розвитку, вартістю понад 1 млрд. грн. — від мікропроектів з дрібного ремонту об’єктів соціальної інфраструктури до масштабного будівництва на десятки мільйонів гривень. Зокрема: 417 шкіл, 200 Народних домів, 148 дитячих садків, 84 сільських медичних закладів. Економія бюджетних коштів завдяки системі «Prozorro» становить — 1410 млн. гривень.

Львівщина лідирує у створенні альтернативних джерел енергії
У 2017 році в області відкрили 5 сонячних та 1 вітрову електростанції загальною потужністю 48,8 МВт. Сонячні електростанції: ТОВ «Синтез Солар» (дахова та наземна), «Лео-Солар-Енерджі», «Озерна», СЕС «Енергетичні поля СЕС Терновиця 2 та 4», «Цетуля Солар» та вітрова електростанція «Старий Самбір-2». Зокрема, ТОВ «Синтез Солар» є найпотужнішою в Україні.
Львівщина лідирує у створенні альтернативних джерел енергії
На території області у 2017 році відкрили 2 газові родовища та ввели в експлуатацію 1 нафтову свердловину.

На Львівщині «теплими кредитами» скористалися понад 7,5 тисяч мешканців. На впровадження енергоощадних заходів залучили 185 млн. грн. кредитних коштів, що на 56,7 % більше, ніж у 2016 році.

Із метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації у Сокальському районі завершили роботи із гасіння терикону ПАТ «Львівська вугільна компанія».
На модернізацію шахт Львівщини залучили рекордну суму грошей
У 2017 році на модернізацію шахт скерували 62 мільйони гривень. За ці кошти придбали сучасне обладнання, що своєю чергою збільшило видобуток на 10 %. Із метою забезпечення безпеки шахтарів закупили 179 саморятівників на загальну суму 1,7 мільйона гривень. Заробітна плата шахтарів зросла до 10 тисяч гривень.

Львівщина — лідер у будівництві доріг
У 2017 році в області відремонтували 600 км автодоріг із залученням із різних бюджетів рекордної суми в Україні — понад 3 млрд. гривень (за два роки на Львівщині відремонтовано понад тисячу кілометрів доріг).

Ключові дороги міжобласного значення: Львів-Тернопіль, Львів-Самбір-Ужгород, Бориня-Мохнате, Східниця-Верхнє Синьовидне, Львів-Пустомити-Меденичі, Львів-Радехів-Луцьк.

У 2017 році в області освітили 150 пішохідних переходів, встановили 5 світлофорів та облаштували 7 місць для вантажно-габаритного контролю.
Львівський аеропорт отримав статус «мільйонника». Пасажиропотік зріс на 46,9 %, кількість рейсів — на 35,7 %. У 2017 році відкрили 10 нових напрямків, загалом зі Львова курсує 33 авіарейси. В області завершили частину пан’європейського транспортного коридору.

Завершено роботи зі спорудження Бескидського тунелю. Наразі ведуться монтажні роботи з облаштування колійної мережі. Завершення всього комплексу робіт передбачене на травень 2018 року.

Інформатизація: понад 90 % області покрито стільниковим зв’язком та 74 % території мережею 3G.
Для зручності пасажирів в області у 2017 році створили диспетчерський пункт з можливістю отримання інформації про знаходження транспортного засобу, який рухається за обраним маршрутом, та перегляду орієнтовного часу прибуття на ту чи іншу зупинку.

На Львівщині відкрили найбільше шкіл в Україні
Торік в області запрацювало 8 новозбудованих шкіл: Сторонянська середня школа, Наварійська загальноосвітня школа, Гамаліївська загальноосвітня школа, Сокільницька початкова школа, школа села Нижньої Яблуньки, приватна школа «Еколенд», Пристанська середня школа, школа «Вільних та небайдужих». Відремонтували 417 шкіл, 148 дитячих садків. Львівщина — лідер в Україні у створенні додаткових місць для дошкільнят. У 2017 році на території області відкрили 8 закладів дошкільної освіти та створили майже 3 тисячі місць для дошкільнят.

Львівщина лідер серед областей із закупівлі «школяриків». В області у 2017 році закупили 68 автобусів для школярів, що становить 83 % від потреби.
Львівщина — лідер в Україні за результатами ЗНО-2017. 5 випускників набрали 400 балів та 38 випускників — по 200 балів. На території області у 2017 році створили 5 навчально-практичних центрів з інклюзивним навчанням, залучили до навчання 324 дитини.

На Львівщині закупили сучасне медичне обладнання
На Львівщині закупили унікальне медичне обладнання для обстеження онкопатологій на загальну суму 10 мільйонів доларів. Завдяки співпраці зі Світовим банком в області реалізують субпроект «Онкопревенція». Діагностика на цьому обладнанні для мешканців Львівщини виключно безкоштовна. У межах реалізації субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» створено 6 міжрайонних скринінгових центрів у містах Львові (обласний і міський), Дрогобичі, Самборі, Стрию та Червонограді. Вартість медичного обладнання — 8,0 млн. доларів.
У межах Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки 31,9 млн. грн. скерували на здійснення енергоощадних заходів у пологовому корпусі Львівської обласної клінічної лікарні, Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення, Львівському державному ліцеї з посиленою військовою підготовкою ім. Героїв Крут, Львівській обласній лікарні відновлювального лікування № 3 м. Соснівки, Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, Львівському обласному клінічному діагностичному центрі. В результаті дії програми у бюджетній сфері області на 44 % зросла кількість котелень на альтернативному паливі.

На Львівщині проведено ремонт сільських амбулаторій
За кошти, акумульовані з різних бюджетів, у 2017 році вдалося відремонтувати 84 сільські медичні заклади.

Розвиток культури на Львівщині
На Львівщині у 2017 році відкрили: 2 Народні доми, 2 мистецькі школи, 3 музеї, 2 бібліотеки. У 2017 році провели ремонт у 294 Народних домах, у 52-х — оновили звукопідсилюючу апаратуру, сценічний одяг тощо на суму 1 млн. грн.
Уперше в галузі культури: закупили музичні інструменти та технічні засоби для мистецьких шкіл на суму 1 млн. грн., 64 музичні інструменти закупили для 26 шкіл, 165 художніх комплектів — для 42 шкіл, 25 мультимедійних засобів — для 25 шкіл; відкрили мультимедійний інклюзивний музей, реалізували проект «Муза для незрячих» (школа гри на лірі); запровадили обмін досвідом працівників культури Львівської та Луганської областей.

Мистецькі проекти, орієнтовані на підтримку воїнів АТО: 21 проект «Український Донбас» (м. Сєвєродонецьк, Рубіжне, Сватово, Білокуракіно, Новоайдар, Попасна Луганської області), 52 мистецькі проекти на Яворівському полігоні, до 75-річчя УПА — 32 фестивалі «Пісні Перемоги» та одночасно заходи у 987 Народних домах і на Яворівському полігоні.

Фестивальний рік: на Львівщині відбулося найбільше мистецьких заходів: 155 проектів за кордоном, вперше масштабне святкування Дня Незалежності України у Кракові та на наймасштабнішому форумі з нагоди 50-ліття Світового Конгресу Українців. Уперше на Львівщині відбувся етнофестиваль гостинності, який охопив 22 мистецькі проекти, 20 районів області та тривав 9 тижнів. Загалом у 2017 році на території області провели 74 фестивалі та охопили всі райони Львівщини.

На Львівщині — один з найкращих показників в Україні із забезпечення житлом дітей-сиріт.
Нові сім’ї знайшли 53 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 276 дітей влаштували під опіку та піклування. Цьогоріч в області створили 10 прийомних сімей, в які влаштували на виховання та спільне проживання 17 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 8 ді-тей цієї категорії влаштували у функціонуючі прийомні сім’ї.

4 новостворені дитячі будинки сімейного типу відкрили свої двері перед 18 дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування. Також у вже функціонуючі дитячі будинки сімейного типу влаштували 13 дітей зазначеної категорії. Придбали 30 домівок: загалом 48 діток-сиріт та діток, позбавлених батьківського піклування, отримали власне житло.

Львівщина забезпечує земельними ділянками учасників АТО
На Львівщині надали 14 тисяч земельних ділянок учасникам АТО. Комунікація з учасниками АТО: у кожному районі відбуваються зустрічі з демобілізованими. Також в області реалізовується проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб «Рука допомоги». За його сприяння в області вже працевлаштували 177 осіб, 22 особи взяли участь у громадських роботах, 14 бізнес-проектів отримали фінансову допомогу.

Модернізація житлово-комунальної інфраструктури
У межах Програми зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області вдалось покращити зовнішнє освітлення та забезпечити комфортне проживання 33,1 тисячі мешканців області в 24 сільських населених пунктах. Як результат — збудували та реконструювали 100,3 км мереж зовнішнього освітлення. Також замінили 3,1 тисяч енергозберігаючих світильників та ламп.
У 2017 році ефективно реалізовується газифікація населених пунктів. Уже вдалось газифікувати 5 сільських населених пунктів та забезпечити природнім газом 6,7 тисячі сільських мешканців області, у тому чиcлі 1340 домоволодінь (добудовано 14,7 км газопроводів).

На Львівщині найвища динаміка збільшення екологічного обласного фонду
На Львівщині триває будівництво каналізаційних колекторів. Цьогоріч в області збудували каналізаційні колектори протяжністю понад 6 км в 7 населених пунктах, зокрема у: містах Сокалі, Новояворівську, Червонограді, Домажирській с/р Яворівського району, селах Пасіках-Зубрицьких Давидівської ОТГ, Гребеневі Сколівського району та смт. Брюховичах.
Цьогоріч провели роботи з будівництва/реконструкції систем перекачування та очищення побутових стоків у 6 населених пунктах Львівської області: містах Дрогобичі, Моршині, Бібрці, Новому Калинові, Великих Мостах, Лопатинській селищній раді Радехівського району.

Придбано 20 одиниць спецтехніки для ТПВ, з них 18 сміттєвозів та 2 ескалатори. Що стосується реалізації політики у сфері твердих побутових відходів, на Львівщині збудували 2 карти складування відходів, площею 6810 куб. м на полігоні ТПВ у м. Золочеві.

Триває процес ліквідації незаконних сміттєзвалищ. В області рекультивували 4 га земель, порушених внаслідок захоронення ТПВ, у Миколаївському та Жовківському районах закрили 52 сміттєзвалища, площею 16 га.

Львівщина перша в Україні розпочала аудит землі
Із метою уникнення використання земель із порушенням земельного законодавства у Львівській області розробили алгоритми ефективного використання земель сільськогосподарського призначення. Створено єдину електронну систему даних земель с/г призначення в розрізі сільських рад. Загалом, за результатами аудиту, вже визначили 51,2 тис. га невикористовуваної ріллі.

Один із пріоритетів Львівщини — розвиток аграрного сектору
У 2017-му на Львівщині відкрили 11 молочних сімейних ферм, які утримують 150 голів корів, овечу ферму «Меринос Захід» на 300 голів та забійний цех ПП «Глиняни Агро», потужністю 250 голів свиней за добу. Відтак Львівщина займає 2 місце серед регіонів України за темпами збільшення поголів’я птиці.
На підтримку аграріїв області у 2017 році з бюджетів усіх рівнів спрямували
63,6 млн. грн.

Розширено площі плодово-ягідних насаджень — до 121 га. У 2017 році в області оновили машинно-тракторний парк сільськогосподарських підприємств на 185 одиниць.

Розвивається кооперативний рух. Спільними зусиллями фермерів Пустомитівського району — учасників агротуристичного кластеру, за підтримки Львівської ОДА, у 2017 році в області створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «ГорбоГори», що є вагомим кроком у розвитку сільськогосподарської кооперації.

Представлення на міжнародній арені
Підписано 9 міжнародних угод: Меморандум про співпрацю з Українським культурним товариством «Просвіта» (Аргентинська Республіка), Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Меморандум про взаєморозуміння з Конгресом українців Канади — Провінційною радою Альберти (Канада), Меморандум про взаєморозуміння з Департаментом економічного розвитку та торгівлі Уряду провінції Альберта (Канада), Угоду про міжрегіональне співробітництво з провінцією Сичуань (Китайська Народна Республіка).

Львівщина – привабливий туристичний регіон
В області зросли туристичні потоки на 15 %. Цьогоріч Львівщину відвідали близько 3,0 млн. туристів з України, Польщі, Азербайджану, Молдови, Білорусі, Ізраїлю, Німеччини та інших країн.
Туристичний збір збільшився на 22 % і становить 10,5 мільйона гривень, з них 47 % — місто Львів, 53 % — Трускавець, Борислав, Моршин, Пустомитівський і Сколівський райони та інші.

 

Джерело: В Жовкві