У Дрогобичі хочуть мати Палац льодових видів спорту

4 Січня 2018 00:22

 

Депутати Дрогобицької міської ради одностайно схвалили звернення до міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки та президента федерації хокею України Анатолія Брезвіна з проханням включити місто Дрогобич у державну цільову спортивну програму «Хокей України» Міністерства молоді та спорту України з метою побудови Палацу з льодових видів спорту.

Йдеться про будівництво спортивної арени, яка би включала не лише льодову складову, а й майданчик для баскетболу, атлетики та інших видів спорту.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на прес-службу міськвиконкому.

«У містах Дрогобичі та Стебнику проживає майже 100 тисяч населення, що є другим показником за кількістю населення серед міст Львівської області, а близькість таких великих міст як Борислав, Трускавець, Самбір, Стрий збільшує цю кількість у декілька разів. У нашому місті вже 14 років існує хокейна команда «Еней», яка постійно бере участь у першості західноукраїнської хокейної ліги та чемпіонаті Львівської області. Усі календарні матчі дрогобицька команда проводить на льодових ковзанках міст Новояворівська та Калуша, що не дозволяє вболівальникам переглядати поєдинки першості і не сприяє розвиткові хокею в регіоні», – йдеться у зверненні до керівництва області та держави.

Окрім цього, депутати наголошують, що у Дрогобичі є дві спортивні школи, 15 спортивних клубів, вищий навчальний заклад ІІІ-ІV рівнів акредитації з навчально-науковим інститутом фізичної культури і здоров’я, 6 вищих навчальних закладів ІІ-ІІІ рівнів акредитації, 2 професійно-технічні ліцеї, у яких навчається близько 8,5 тисяч осіб, але немає жодного спортивного залу з місцями для глядачів стандартних розмірів (20х40 м).

Дрогобицька міська рада готова долучитися до співфінансування передбачених робіт, – зазначається у зверненні.

Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2018/01/03/u_drogobychi_hochut_maty_palats_lodovyh_vydiv_sportu_1238175

Джерело: ZIK