На Львівщині створять окружні суди

17 Грудня 2017 21:47

У Львові пропонують замість шести районних судів створити три окружні, а 23 місцеві суди в області об’єднати у вісім окружних, згідно закону «Про судовий устрій та статус суддів». Про це в інтерв’ю Zaxid.net розповів начальник територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області Віктор Дейнека.

За його словами, у Львові буде три окружні суди.

«Галицький окружний Львова об’єднає Галицький районний суд Львова та Сихівський райсуд. Залізничний райсуд та Франківський райсуд пропонуємо об’єднати у Франківський окружний суд, а Шевченківський райсуд та Личаківський райсуд – у Личаківський окружний суд Львова», – зазначив Дейнека.

Водночас, каже посадовець, кількість суддів для окружних судів була визначена оптимальна, відповідно до очікуваного навантаження. У Франківському окружному суді має працювати 25 суддів, у Личаківському – 23, у Галицькому – 24.

«Також зараз розробляються проекти положень про апарати окружних судів, у яких буде визначено, скільки для 25-складового оружного суду має бути помічників, секретарів, працівників канцелярії тощо. Очікується, що кардинально структура суду від теперішньої відрізнятися не буде. Відповідні проекти положень розробила судова адміністрація, їх буде затверджувати Вища рада правосуддя після указу президента про ліквідацію місцевих судів та створення окружних», – анонсував Віктор Дейнека.