Група з безлактозною та безглютеновою дієтою у дитсадку Львова

16 Грудня 2017 12:52

Згідно з документом, управлінню освіти ЛМР дозволили відкрити на базі дитсадка №166 санаторну групу для дітей з діагнозом «целіакія», ураженням слизової оболонки тонкого кишківника та непереносимістю глютену і лактози.

Як зазначила під час засідання виконкому начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, в групу вже набрали 20 дітей. Це буде перша група такого типу у Львові. Її утворюють в цьому дошкільному закладі з огляду на прохання батьків, які працюють і потребують, щоби їхні діти були під доглядом.

За словами чиновниці, міська влада готова відкривати нові групи для дошкільнят, які мають таке захворювання, однак для цього батьки повинні звернутися з відповідними заявами до управління освіти.

Медики з міської дитячої клінічної лікарні на Орлика склали для цієї групи спеціальне меню, а продукти для них закуповують в спеціалізованих крамницях.

Лактоза – це вуглевод, який є в молочних продуктах. Глютен – група білків, що містяться в злакових продуктах, особливо в пшениці, житі, вівсі та ячмені.

Львівський дошкільний навчальний заклад №166 функціонує як санаторний для дітей з ранніми проявами туберкульозної інфекції.

Джерело: Твоє місто