Львівський оркестр «INSO-Львів» зустріли оваціями у найкращих залах Нідерландів під час турне

30 Листопада 2017 23:56

Молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» щойно повернувся із вдалого турне. Львів’ян приймали найкращі сцени Нідерландів, у тому числі відомий зал «Консертгебау» в Амстердамі. Із оркестром «ІНСО-Львів» гастролювали румунські солісти з Національної опери, Новий симфонічний хор Румунії, а також голландський диригент Раймонд Янссен.

«Ми показували нашу потужність, енергетику, і зал нам відповідав тим же ж. Нам аплодували стоячи в Роттердамі, Амстердамі, в Гаазі, в Ейндговені», ‒ розповідає Артем Каменков, концертмейстер групи контрабасів оркестру «INSO-Львів».

Оркестр дав 12 концертів. Вибагливому європейському слухачеві привезли фрагменти з опер Сен-Санса та Верді, а ще масивну «Карміну Бурану» Карла Орфа.

Оркестр захотів показати наш особливий колорит, тому додав у концерти українську програму ‒ «Іспанський танець» Мирослава Скорика та увертюру з опери Миколи Лисенка «Тарас Бульба».

«Після увертюри з «Тараса Бульби» завжди були овації, тому що вона така урочиста, святкова і закінчується маршем «За світ стали козаченьки». Етнічних українців серед слухачів не було, а навіть якщо й були, то дуже мало, але публіка надзвичайно бурхливо реагувала. У нас була така гордість за те, що ми виконуємо цю музику і представляємо її добре», ‒ зізнається флейтистка оркестру Наталія Кожушко.

«Оркестр як суцільний організм і коли кожен з нас заряджений цією енергією і ми обмінюємося на концерті цією енергією зі слухачами, це реально треба бути там, щоб це відчути, це було прекрасно», ‒ ділиться враженнями альтист оркестру Андрій Данилів.

Джерело: Zaxid.net