Львів вибирає життя

30 Листопада 2017 23:51

«Найвищою цінністю у всьому світі є людське життя. Враховуючи те, що однією з Божих заповідей є заповідь «Не вбий», громада і керівництво міста не може залишатися осторонь від таких значущих акцій. Людське життя є безцінним. Враховуючи ці жертви, які України понесла внаслідок злочинних ідеологій, а також те, що станом на сьогодні ми маємо людські втрати, смертна кара – це річ неприйнятна. Таку позицію громада міста Львова висловила з 2010 року, підтримавши цю акцію. Підсвічуючи каплицю Боїмів, ми підтверджуємо, що Львів – є містом за життя, містом проти смертної кари! Дякую активним мешканцям і організаторам, які підтримують такі заходи», – наголосила під час акції Наталія Демкович, начальник управління соціального захисту ЛМР.

Інформаційна довідка
30 листопада – день боротьби проти смертної кари «Міста за життя – міста проти смертної кари». Пам’ятаючи вічну біблейську заповідь «Не вбий!», пам’ятаючи мільйони жертв, що загинули в Україні від нелюдських ідеологій, розділяючи спільні цінності гуманізму і захисту життя, кожної окремої людини, викладених в Загальній декларації прав людини та Європейській декларації прав людини, розділяючи спільну боротьбу Ради Європи і Європейської Союзу, направлену на відміну смертної кари у будь-якій країні світу, громада міста Львова приєднується до всесвітнього дня «Міста за життя – міста проти смертної кари», щоб сказати своє ТАК – життю, НІ – смертній карі у світі .

30 листопада 1786 року указом Петра Леопольда Йосипа Габсбурга смертну кару вперше було скасовано у Великому герцоґстві Тосканському.

У цей день міста-учасники акції підсвічують визначний пам’ятник чи відому будівлю. Завдяки різнобарвному освітленню пам’ятки символічно «оживають». У Львові підсвічують каплицю Боїмів. Львів став першим містом в Україні, що приєдналося до щорічної акції у 2010 р.

У такий спосіб міста-учасники акції закликають до скасування смертної кари в усьому світі та демонструють свою любов до життя. В акції беруть участь 1660 міст по всьому світі.

Джерело: city-adm.lviv.ua