У Дрогобичі розпочали виробництво медових напоїв

29 Листопада 2017 00:16

У Дрогобичі ТзОВ «Українські медовари» розпочало виробництво медових напоїв. А перед тим було організовано та акредитовано лабораторію.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на  тижневик «Вільне слово».

Урочиста церемонія розпочалася з освячення виробництва. Священик церкви Пресвятої Трійці о. Ростислав побажав новому починанню Божого благословення, і закликав медоварів діяти старанно та гідно.

Привітали медоварів Дрогобицький і Трускавецький міські голови Тарас Кучма та Андрій Кульчинський, народний депутат України Богдан Матківський.

Василю Соломку, почесному пасічникові України, кандидатові технічних наук, одному із старійшин цеху українських бджолярів та медоварів, який перший долучився до відродження медових напоїв в Україні, беззаперечному авторитету серед пасічників та медоварів, якого між собою колеги величають дідом Василем, на знак пошани вручили пляшку з народженим у Дрогобичі медовим вином «Медівка» із акцизною маркою №0001.

Модератором неофіційної частини презентації був Володимир Дмитрук з Волині. Він – віце-президент спілки пасічників України, один із найкращих медоварів. У своїх виступах професори з Києва – доктор медичних наук Петро Карпенко та доктор сільськогосподарських наук Олександр Литовченко, почесний пасічник України, автор багатьох книг з основ медоваріння Микола Горніч, почесний апітерапевт України, член Всесвітньої асоціації апітерапевтів Дмитро Синишин із Східниці високо оцінили організацію виробництва в Дрогобичі. На їх переконання, дрогобицькі елітні медові напої «Медівка» (медове вино) та «Медак» (апіфітобальзам) мають стати для країни такими самими брендами, як коньяк для Франції, бренді для США та віскі для Англії.

А в ресторані «Черемшина» відкрився перший в Україні дегустаційний зал медових хмільних напоїв та продуктів бджільництва, де представлено велику кількість медів, смаколиків, вітамінних та оздоровчих виробів, медової косметики.

Нагадаємо, засновником підприємства з виробництва медових напоїв у Дрогобичі є Роман Войтків – пасічник із понад 30-річним стажем. Саме він, член гільдії медоварів України та діючи за дорученням від неї,  долучився до реалізації проекту, вперше в Україні здобувши ліцензію на виробництво медових напоїв та запатентувавши торгові знаки «Медівка» та «Медак», причому не як приватні торгові знаки, а як майбутні бренди України. Тому сюди й прибули відомі представники бджолярської та медоварської справи України. До міста Котермака завітали ті, хто вже не раз був відзначений за свою працю дипломами та іншими нагородами найпрестижніших конкурсів, які відбувалися не тільки в Україні, а й у Польщі, Словаччині, Чехії.

Джерело: ZIK