Львівський осередок для безпритульних від РКЦ уже має першого мешканця

17 Листопада 2017 19:24

У Львові запрацював Дім милосердя для безхатченків та найбільш знедолених людей. Притулок розташований на вул. Гетьмана Мазепи, 48 біля костелу. Цим закладом для безхатченків і бідних опікуватиметься Згромадження Братів Альбертинців у Львові.

Притулок уже має першого мешканця. А ще тут відкрилась їдальня для потребуючих. Наступного тижня притулок почне приймати нових мешканців, тут запрацює нова кухня. У планах опікунів – братів Альбертинців – дати помешкання 40 чоловікам та щодня годувати три сотні людей.

Екскурсію притулком нам проводить пан Орест. Тут і мешкає. Чоловік називає себе «господарником». Ще з часів будівництва допомагає братам-альбертинцям облаштовувати осередок для бездомних.

«Учора матраси викладав на ліжка, знімав із них церату. І зразу після того прибирав те все, щоб чисто було», – розповів пан Орест.

У будинку ще немає газу. Тут також доробляють ремонти, облаштовують кухню. Хочуть створити майстерню, аби мешканці мали змогу самі заробляти гроші. Вже за тиждень у притулку оселиться майже півсотні чоловіків.

«Тут постійно житимуть 30 або 40 бездомних. Але час на проживання обмежений – до шести місяців, індивідуально може трошки довше», – пояснив брат Марек.

Засновники проекту хочуть повернути бездомним їхні попередні соціальні ролі. Тож із кожним працюватимуть індивідуально.

«Будинок розрахований на те, щоби повернути назад людину в суспільство. В будинку є психолог, є соціальний працівник, є медичний кабінет та всі необхідні речі для провадження в подальшому людину в життя», – розповів Роман Кузь, заступник директора «Карітас-Спес» Львівської архідієцезії РКЦ.

Опікуються будинком брати-альбертинці. Саме тому постійно проживати тут можуть лише чоловіки. Жінки ж мають змогу помитися, відпочити й поїсти. З появою газу тут відкриють їдальню, яка зможе забезпечувати гарячою їжею 300 людей. Львів’ян же закликають допомогти. До притулку можна приносити вживані речі. Тут їх розподілять поміж тими, хто цього потребує.

Джерело: Zaxid.net