Скульптура та живопис: у Львові – міжнародний мистецький Осінній салон «Високий замок»

7 Листопада 2017 23:50

Міжнародний мистецький Осінній салон «Високий замок» у Львові

В неділю, 5 листопада, у Львівському палаці мистецтв відбулося відкриття міжнародного мистецького Осіннього салону «Високий замок». Основна темою цьогорічного салону – скульптура та живопис.

Художня виставка покликана популяризувати сучасне українське мистецтво, активізувати мистецьке середовище Львова, ознайомити з творчим доробком українських і закордонних професійних художників та напрямками сучасного мистецтва. Це також платформа для творчої співпраці, обміну досвідом, думками та поглядами між митцями та глядачами.

Міжнародний мистецький Осінній салон «Високий замок» у Львові

Свої твори на виставці представили десятки художників з України та закордону, серед яких – як відомі, так і зовсім нові імена. Також, в рамах Салону, відбулося відкриття ще трьох експозицій: виставка графіки Мирона Яціва, виставка українського плакату, присвячена 100-літтю кафедри графічного дизайну та мистецтва книги УАД, а також обласна виставка дитячої творчості.

Міжнародний мистецький Осінній салон «Високий замок» у Львові

Львівський художник Віктор Хаджинов пропонує зануритись у давньогрецьку легенду про Ікара з допомогою своєї картини «Грай далі, Надіє…» (100х300см, полотно, акрил). Художник з допомогою міфу відрефлексував на політичні події в Україні – йдеться не про політиків, які граються з нами, а про наші надії.. які роблять з нами жарти.

Картина львівського художника Віктора Хаджинова «Грай далі, Надіє…»

Джерело: ZIK