ТОП-8 виставок, які можна оглянути у Львові незабаром

3 Листопада 2017 23:43

«За зорею ідучи» Володимира Лободи

До 5 листопада львів’яни мають нагоду оглянути в Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького (пр. Свободи, 20) персональну виставку українського живописця, графіка та скульптора Володимира Лободи. Твори, виставлені у п’ятьох експозиційних залах та об’єднані однією назвою – «За зорею ідучи» – це своєрідна інтелектуальна гра, у якій автор пропонує впізнати реальні людські стосунки в безликих формах.

Скільки? Вхід вільний.

«Трансформація простору» Миколи Журавля

До 5 листопада у Мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) триватиме експозиція Миколи Журавля «Трансформація простору». Автор робіт пропонує подивитись на ймовірні залишки нашої цивілізації у вигляді стародавніх фресок. У живописних роботах представлені також незвичні елементи: метал, півсфери, сітки тощо.

Скільки? Вхід вільний.

«Острови» Всеволода Шарко

До 19 листопада поціновувачі мистецтва мають нагоду ознайомитися з роботами Всеволода Шарка у Мистецькій галереї «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7). Автор для «Островів» використав особливу техніку живопису з розчиненими у воді акварельними фарбами. 26 робіт — це ліричні та водночас філософсько складні субстанції, які відображають «острівці» людських спогадів і емоцій. Виставку присвячено пам’яті львівського аквареліста-віртуоза Олега Козака.

Скільки? Вхід вільний.

«Carte postale: жінка на зламі епох»

До 29 листопада, у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) відбуватиметься виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані листівки, на яких найчастіше зображали жінок, важливі для розуміння напрямку сеції та зародження фемінізму в Україні.

Скільки? Вартість квитків уточнюйте на касі.

«Тіло Обожествлене»

До 26 листопада у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького (пр. Свободи, 20) є можливість оглянути зразки християнського мистецтва, яке намагається передати образ невидимого Бога через пошук сенсів. На експозиції представлені роботи учасників IX Міжнародного іконописного пленеру в Новиці.

Скільки? Вартість квитків уточнюйте на касі.

«Романтична» Ксенії Дацюк

Із 1 листопада відвідувачі кав’ярні «Штука» (вул. Котлярська, 8) мають нагоду оглянути збірку портретів та натюрмортів, створених Ксенією Дацюк упродовж останнього року. Основна задумка — це монохромність, яка зосереджує увагу на образах та спонукає роздумувати над ними, шукати все нові й нові деталі.

Скільки? Вхід вільний.

«Під патронатом святого Луки»

Із 2 листопада у відділі Українського мистецтва ХХ ст., у комплексі НМЛ ім. А. Шептицького на вул. Драгоманова, 42. Провідна ідея виставки — показати, що Церква вшановує святого Луку не тільки як апостола і євангеліста, а й як першого іконописця, автора ікони Богородиці. На експозиції представлені роботи викладачів та студентів кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв: храмові реалізації на масштабних видруках, станкові ікони, композиції сакрального змісту тощо.

Скільки? Вартість квитків уточнюйте на касі.

«Імпресії художника експедицій» Василя Придатка-Доліна

На початку листопада стартувала нова виставка у музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня» (вул. Клепарівська, 18) – «Імпресії художника експедицій» Василя Придатка-Доліна. Художник і вчений, який відвідав Арктику, Патагонію та багато екзотичних й неймовірних українських ландшафтів, прагне поділитися враженнями у своєму «інформаційному живописі».

Скільки? Вартість квитків уточнюйте на касі.

Джерело: 032.ua