До Львова привезли найбільший гонг у Східній Європі

14 Жовтня 2017 00:55

Велетенський гонг є і концертним, і медитаційним інструментом. Його привіз до Львова литовський музикант, звукотерапевт, гонг-майстер Андреюс Сутугінас на єдиний у місті концерт.

photo-lviv.in.ua

П’ятеро чоловіків заносило до Будинку органної музики двометровий гонг. Він належить литовському музиканту Андреюсу Сутугінасу. Чоловік володіє колекцією архаїчних інструментів, зібраних з усього світу. Та перлиною є велетенський гонг, єдиний у світі із знаками стихій і п’ятого елемента.

«Цей гонг робили за моїми ескізами в Англії. Можете побачити, що тут присутні 4 стихії основні, які всі знають, і вони з’єднуються у п’ятий елемент: ефір чи простір», ‒ розповідає Андреюс Сутугінас.

Музикант переймав майстерність живого звучання у Європі, США, Індії та Монголії. Переконує: звук гонга впливає на внутрішні коливання організму людини.

«Це справді музичний інструмент, якщо його розглядати технічно. Але при певних можливостях, у певному просторі він стає не просто джерелом якогось звуку чи вібрації, а живими створіннями, яке починає взаємодіяти з людьми, музикантами, з простором», ‒ каже гонг-майстер.

Андреюс Сутугінас концертує по усьому світу, а ще влаштовує звукотерапію. Вперше на практиці Майстра відбудеться спеціальна зустріч із малюками та їх батьками, де можна буде почути про природній та безпечний підхід та спосіб взаємодії із «Новими» дітьми, від Доктора холістичної медицини та батька шести дітей і, звичайно поніжити діток у гармонійних і зцілюючих звуках унікальних живих інструментів, а батькам, нарешті, трішки порелаксувати.

«Андреюс є також звукотерапевтом з багаторічним стажем, він лікує людей, збирає досить великі зали і лікує власне звучанням гонгів. А концертний формат у нас трошки рідше буває, оце вдруге у Львові і десь так раз на рік в найкращому випадку і взагалі симфонії його один раз відбуваються. Тобто «Симфонія V» буде створена на очах глядачів, так як він live-композитор і більше ніколи не повториться», ‒ коментує Катерина Теребенець, організаторка концерту.

Вперше на концерті увечері 13 жовтня поєднають гонг із українською народною піснею у виконанні гурту «Курбаси». Так з’явиться «Симфонія V» ‒ єдиний концерт-імпровізація, без попередніх репетицій.

«Уже давно ми почали з дівчатами досліджувати, як співвідносяться в звукові стихії: землі, вогню, води, повітря. І сьогодні наша зустріч з Андреюсом не випадкова, адже його шлях дуже подібний і тому ми сьогодні перетнемося разом», ‒ розповідає співачка гурту «Курбаси» Наталка Рибка-Пархоменко.

Андреюс Сутугінас ще із концертами поїде у Київ і Одесу, а до Львова ще повернеться у листопаді на «Ніч гонгів».

Джерело: Zaxid.net