«Вірменка» вже другий рік отримує титул найкращої кав’ярні Львова

25 Вересня 2017 23:48

У Львові вже другий рік у конкурсі Lviv Coffee Festival на найкращу кав’ярню перемогла відома ще з глибоких радянських років «Вірменка», що на вулиці Вірменській, яка дотепер продовжує бути улюбленим місцем зустрічі львівської богеми і не тільки.

«Вірменка» вперше відкрила двері у 1979 році і відтоді її популярність серед митців та людей творчих не згасає. Вона стала не просто місцем, де можна зустрітися з друзями за смачною кавою, приготованою у джезві, а й символом волелюбності, творчості, свободи.

Фото: facebook.com/VirmenkaLviv

«Ми найбільше цінуємо людей. «Вірменка» була і залишається місцем зустрічі дуже різних людей, вільних у своїх поглядах, вчинках. Цього року ми ще раз побачили, що люди зі Львова та інших куточків України підтримали нас у цьому конкурсі, тому що вони дуже прив’язані до цього місця. За цей рік з’явилося багато нових шанувальників «Вірменки», ми започаткували низку нових проектів, скажімо, «Воїни АТО читають казки дітям». Дуже тішимося з того, що цього року нас підтримали більше людей, аніж минулоріч», – сказала піар-менеджер «Вірменки» Анастасія Зайцева.

Фото: Michał Ostasiewicz

Вона зазначила, що минулого року «Вірменка» отримала нове дихання – кав’ярню було відкрито після реставрації, але її незабутня атмосфера збереглася. «Після ремонту залишилося автентичні склепіння, балки-перекриття, фрагмент порталу одного з будинків Вірменського кварталу XVI століття, оригінальні ґрати на вікнах. Старалися максимально зберегти те, що було раніше», – сказала Анастасія Зайцева, і додала, що саме приготування кави залишилося, навіть на тому самому апараті, що і в 70-х роках. Лишень трошки розширили асортимент солодощів, – крім традиційного «спартака», сирника, «наполеона», штруделя додалися ще різні тістечка.

Джерело: ZIK