Львів’яни обирають здоровий спосіб життя

15 Вересня 2017 00:01

«Наш «Сільмаш» – таку назву жителі Залізничного району Львова придумали для проекту, який у середу, 13 вересня, подали на програму «Громадський бюджет». На занедбаній ділянці поряд зі стадіоном «Сільмаш» хочуть облаштувати зони для активного відпочинку. У такий спосіб мешканці намагаються захистити спортивну територію від житлової забудови.

Тренувальне футбольне поле стадіону «Сільмаш» – у комунальній власності. За задумом громадських активістів, біля нього має бути баскетбольний і волейбольний майданчики, каруселі для дітей, скейт-парк і зони відпочинку.

А ось стадіон «Сільмаш», до якого прилягає запасне футбольне поле, приватизували ще наприкінці 90-их. Місцеві кажуть: відтоді він і руйнується. Припускають, що власник – товариство «Три корони Девелопмент» – має намір забудувати його житлом.

Місцеві мешканці проти забудови. Навколо вже є багато високих будинків, тож під будівництво стадіон не віддадуть.

Тим часом тренувальне поле «Сільмашу» чекає на зміну містобудівного статусу. Навесні виконком міської ради дозволив внести зміни до зонування території – із житлової забудови на зону соціального забезпечення та охорони здоров’я.

Нагадаємо, у 2016 р. Львівська міська рада намагалася викупити у приватної компанії-забудовника занедбаний стадіон «Сільмаш» та роздягальні для спортсменів. 20 жовтня 2016 р. депутати підтримали ухвалу про викуп, проте стадіон мерія так і не викупила. У мерії пояснили це тим, що після голосування у депутатів виникли зауваження до попередньої оцінки вартості стадіону, через це викуп відклали. Повторно за відповідну ухвалу депутати міськради проголосували 18 травня цього року. А 29 травня виконавчий комітет ЛМР надав дозвіл на розробку детального плану території, на якій розташований стадіон «Сільмаш».

До слова, львів’яни можуть проголосувати за проект на сайті громадського бюджету. Люди, які працюють або навчаються в місті, також зможуть проголосувати, але для цього їм потрібно піти у Центр надання адміністративних послуг. Із собою вони мають взяти паспорт, а також студентський, довідку з місця роботи чи документи, які підтверджують право власності.

Джерело: Zaxid.net