Перехитрити злодія: 5 порад від поліції, як уберегтись від квартирної крадіжки

12 Вересня 2017 23:32

Пік квартирних крадіжок завжди припадає на літній період – час, коли з легкою головою люди їдуть на відпочинок і не хочуть мати ніяких проблем. Але часом їх отримують – зламані замки, побиті вікна і вкрадені цінності не потішать нікого.

Що не дивно – ситуація може повторитися і навесні, і восени, і взимку. Злодії «відпустки», на жаль, не беруть. Про це часом думати не хочеться.

Тільки коли вже обікрали, починає «муляти» – чому не вберіг свій життєвий простір від противних зловмисників. А захиститись, насправді, цілком реально.

Начальник Управління поліції охорони у Львівській області та підполковник поліції Андрій Петрик розповів про п’ять хитрощів, після яких злодії оминатимуть ваші помешкання.

Проблеми при вході

Економія на дверях – не найкращий спосіб зберегти сімейний бюджет. Дерев’яні вхідні з одним замочком дають хорошу гарантію – дуже швидко усі дорогоцінності в помешканні можуть стати власністю зловмисника.

Набагато краще – броньовані двері із кількома видами замків. Це вже затримає злодія на певний період.

Вікна, у свою чергу, можна захистити ґратами. Тут дві перемоги – вони завжди нагадають зловмиснику, куди він потрапить після крадіжки і все ж утримають його від проникнення через вікно.

Улюблені сусіди

Добрі стосунки із сусідами – ще один захист від потенційних зловмисників. В будь-якому випадку, коли потрібно поїхати надовго, непогано попередити про це кількох мешканців будинку.

Особливо, якщо цим жителям за 70 років. Їхній слух та знання про «чужих» у під’їзді здивують навіть найдосвідченіших правоохоронців.

Тільки зауважать, що хтось колупається у дверях – зі швидкістю світла звернуться до правоохоронців.

Маневри зі світлом

Світло у квартирі завжди відлякуватиме квартирних крадіїв – значить хтось-таки сидить удома.

До того ж, можна трохи й покреативити. Наприклад, налаштувати телевізор так, щоб він самостійно вмикався у певні години доби.

Зненацька увімкнений телевізор у кімнаті може змусити зловмисника повірити у паранормальне. А такі квартири ніхто не захоче пограбувати.

Сюрприз на підвіконні

Якщо двері дуже міцні, а ґрати на першому поверсі забули поставити, то зловмисник може почати діяти нестандартно – захоче проникнути в квартиру через вікно.

Тоді звичайні вазоночки на підвіконні візьмуть на себе захист усієї квартири.

Тільки як пролізатиме через вікно, кілька вазонів, які по черзі розбиваються, введуть зловмисника в серйозний стрес. А добросовісні сусіди вже в момент дзвонитимуть до правоохоронців.

Штурм децибелами

Увесь комплекс безпеки ідеально доповнить сигналізація. Коли кожне вікно разом з дверима матимуть відповідні датчики з дуже «крикучим» сигналом – зловмисник довго думатиме, чи завітати в таку квартиру.

Як показує практика – деколи додумується. Так, лише в Управлінні поліції охорони у Львівській області за 2017-ий було близько 40 тисяч викликів, де затримали 550 квартирних крадіїв.

За кілька хвилин самотності, які залишились у злодія, він матиме час лише на втечу. Про крадіжку, зрозуміло, тоді вже мови й бути не може.

Хоч, як зазначив пан Петрик, якою б надійною сигналізація не була – вона досить дорога. Але дає реальні шанси захистити своє майно.

Навіть увесь комплекс цих заходів безпеки не завжди врятує від квартирної крадіжки. Але безперечно посилить власний захист перед нападом зловмисників.

Підготував Петро Синєокий

Джерело: ZIK