Канадський бізнесмен і продюсер українського походження Ігор Ігнатович став Почесним громадянином Винник

25 Серпня 2017 23:31

Сьогодні, 24 серпня, відбулася святкова сесія Винниківської міської ради. Її рішенням звання Почесного громадянина Винник надано Ігорю Ігнатовичу.
Ігор Ігнатович – канадський бізнесмен з українським корінням, який займається діяльністю у сфері інвестицій і медичних технологій, а також є продюсером.
Коріння його родини сягають Винник, адже бабуся, дідусь і мати Ігоря Ігнатовича мешкали тут.
Бабуся Анна Шустер вийшла заміж за винниківчанина Корнила Врецьону, згодом у них з‘явилося двійко діточок – син Орест і мати Ігоря Ігнатовича – Люба.
Під час Другої світової війни їхня родина, рятуючись від сталінських репресій, назавжди покинула Україну та емігрувала в Канаду. Тоді матері Ігоря було всього 14 років. Уже в Канаді Люба створила сім‘ю, вийшовши заміж також за нащадка українських емігрантів Теодозія Ігнатовича (його сім‘я походить із Хирова, що на Старосамбірщині). В Ігоря Ігнатовича також є рідна сестра Богдана.
Ігор Ігнатович ніколи не забував про Батьківщину своїх предків і завжди намагається допомогти Україні. Розуміючи, що про трагедію в Україні в західному світі зовсім нічого не знають, а саме про Голодомор 1932- 1933 років, Ігор Ігнатович вирішив профінансувати англомовний фільм про ці страшні й трагічні події.
Так і з‘явився англомовний фільм «Гіркі жнива» про Голодомор в Україні. А Ігор Ігнатович вклав у бюджет цього фільму власних 20 мільйонів доларів.
Розповідаючи про фільм «Гіркі жнива», Ігор Ігнатович наголосив, що на поверхні цієї кінокартини – історія кохання, але глибокий його зміст у тому, що це історія Голодомору, яким Москва цілеспрямовано нищила українців.
Також Ігор Ігнатович наголосив, що паралелі з сучасністю дають змогу людям на Заході краще зрозуміти, що відбувається зараз поміж Україною та Росією.
Фільм «Гіркі жнива» покажуть на великому екрані у 45 країнах світу. А якщо враховувати його показ на телебаченні, то цей фільм переглянуть у майже ста країнах світу.
Під час перебування в Україні та Винниках Ігор Ігнатович закликав українців, не дивлячись на війну, будувати свою державу, бо, з його слів, під час війни для ведення бізнесу немає високої конкуренції.
Директор міжнародного інституту освіти, культури та зв‘язків із діаспорою Ірина Ключковська зазначила, що Ігор Ігнатович – «людина, яка сама себе створила й він здійснив те, на що сьогодні не здатні українські олігархи – зробив свій бізнес соціально відповідальним».
Враховуючи все це, громада Винник і вирішила надати цьому славному українцю з Канади таке високе звання.
У Винниках зараз мешкає велика родина Ігоря Ігнатовича. У лютому цього року Ігор Ігнатович, під час свого перебування в Україні, також відвідав і прабатьківську землю – Винники. Пан Ігор побував у старенькій хатині своїх бабусі, дідуся та матері, зустрівся зі всіма винниківськими родичами, представниками влади міста. Ігор Ігнатович також оглянув Винники і побував в місцевому музеї. З його слів, він залишився приємно вражений красою Винник, а також розчулився після того, як переступив поріг прабатьківської хатини.

Джерело: plus.lviv.ua