Молоді «каменярі» з Німеччини відновлюють у Львові монастир вірменських бенедиктинок

18 Липня 2017 15:10

Молоді фахівці з Німеччини працюють у Львові над відновленням монастиря вірменських бенедиктинок, який був збудований у XVII столітті та пережив не одну пожежу

У брифінгу взяли участь Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР, Крістоф Юнген, експерт проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» (GIZ), Дірк Брюггеман, реставратор каменю, експерт проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» (GIZ).

На брифінгу було зазначено, що німецька молодь приїжджає до Львова на реставраційні роботи з 2013 року.

За словами спікерів, у Німеччині, як і в кожній країні, існує велика відповідальність за культурну спадщину. А цим проектом намагаються показати, що завдання збереження культурної спадщини є глобальним завданням, яке втілюється на регіональному рівні. І обов’язково із залученням молоді.

У Німеччині з 2011 року працюють молоді фахівці із України. Це дає можливість українським представникам зустрічатися із німецькими колегами. Проект повністю не зможе відновити Львів, але сприяє культурному обміну між молоддю.

«Ще рік тому фасади монастиря потребували негайної реставрації. Штукатурка була у дуже поганому стані, а цоколь від багаторазового фарбування сажею, іншими фарбами, потребував глибокої очистки. За кошти міського бюджету робиться три фасади. Фундація «Schoek» залучила молодих спеціалістів із Польщі та Німеччини», – розповіла Лілія Онищенко.

Джерело: ДИВИСЬ info