У Польщі створили центр із протидії російській дезінформації

9 Травня 2017 12:49

Фото: Укрінформ

У Польщі створили неурядову організацію, яка займатиметься виявленням і протидією російській пропаганді «Центр аналізу пропаганди і дезінформації».

Про це в коментарі Укрінформу повідомив директор фундації «Центр аналізу пропаганди і дезінформації» Адам Лельонек.

«Фундація «Центр аналізу пропаганди і дезінформації» є першою такого роду інституцією у Польщі, діяльність якої спрямовуватиметься на аналіз і пошук системного підходу до ідентифікації і протидії російській дезінформації в польському інформаційному просторі», – заявив Лельонек.

За його словами, окрім науково-дослідної і аналітичної роботи фундація співпрацюватиме з іншими суб’єктами, аби творити фундамент розуміння у польському суспільстві загроз, оскільки інформаційна і психологічна війна проникає у різні сфери функціювання суспільства і держави.

«Ми хотіли б стати одним з фундаментів нової системи захисту польського інформаційного простору від впливів Росії. Ми розуміємо характер ворожих дій з боку Росії щодо Польщі і її союзників, але попри те, що минуло багато часу в Польщі досі не було жодної інституції, яка б протидіяла російській пропаганді на різних площинах», – констатував директор центру.