Збройні сили України поповнили понад півтори сотні молодших лейтенантів із Львівщини

30 Квітня 2017 09:47

29 квітня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулась урочиста церемонія випуску молодших лейтенантів.

Всі вони прийшли зі своїх бойових частин і впродовж трьох місяців опановували знання, які необхідні для керування підрозділами на офіцерських посадах, повідомляє прес-центр Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного.

Привітати випускників з цією урочистою подією прибули начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, заступник Командувача Сухопутних військ з морально-психологічного забезпечення — начальник управління полковник Олександр Голоднюк, представники духовенства, рідні та близькі винуватців свята.

Особливістю проведення цих курсів є те, що окрім слухачів, котрі іноді приходять на них буквально з передової, значний практичний та бойовий досвід мають і викладачі, що не на словах знають, чому і як нині необхідно навчати командирів ланки «взвод — рота». Тому у програму підготовки молодших офіцерів постійно вносять зміни задля надання їм тих знань та навичок, які вимагає сьогодення.

За словами заступника Командувача Сухопутних військ з морально-психологічного забезпечення полковника Олександра Голоднюка, навчанню на курсах передує серйозна підготовка, адже спочатку йде відбір в частинах та оперативних командуваннях людей, котрі мають вищу освіту, досвід роботи з людьми. Після цього він продовжується у Командуванні Сухопутних військ, згодом — в самій Академії, на предмет спроможності кандидатів опанувати досить складною програмою.

Джерело: leopolis.news