Депутат Львівської міськради пропонує побудувати паркінг на місці скандальної ділянки в центрі міста

30 Квітня 2017 10:12

 Голова фракції БПП у Львівській міськраді Петро Адамик пропонує збудувати паркінг на скандальній ділянці на площі Міцкевича,9.

“Я вважаю, що окрім прибутків у вигляді інвестиційних внесків від фірм-забудовників місто має думати системно та з огляду на перспективу розвитку громади. Нещодавно дізнався про плани збудувати на ділянці на пл. Міцкевича, 9 готелю. Черговий готель в центральній частині міста – яким би він красивим та органічним для навколишнього архітектурного ансамблю не був, на мою думку, це не те, чого зараз потребує місто. Натомість, варто пригадати скільки боїв та дискусій точилось навколо набагато потрібнішого місту питання – побудови підземного паркінгу.

Однією з основних перепон на шляху вирішення цього питання був саме брак місця під такий об’єкт: в центральній частині міста практично немає таких ділянок. Тому ділянка під зруйнованим будинком і з огляду логістики, і з огляду технічних умов підходить під такий багаторівневий підземний паркінг. І це б вирішило – хоча б частково проблему постійних паркувань в заборонених місцях в центрі міста: на тротуарах, клумбах, проїзних частинах, хідниках і так далі…”, – наголошує Петро Адамик.

Разом з тим він уточнив, що законодавство України передбачає викуп (відчуження) земельних ділянок для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності.

“З огляду на це, місто мало б провести перемовини з власником і викупити цю ділянку саме для спорудження паркінгу”, – підкреслив депутат.

Джерело: forpost.lviv.ua