Україна піднялася на п’ять позицій у рейтингу «Репортерів без кордонів»

26 Квітня 2017 13:53

Фото: vectornews.eu

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» у середу, 26 квітня, оприлюднила новий індекс свободи ЗМІ у світі станом на 2017 рік.

За даними рейтингу, Україна посіла 102-е місце, піднявшись на п’ять позицій порівняно з результатами 2016 року, повідомляє «Німецька хвиля».

Показники організація розраховує на основі низки параметрів, зокрема різноманітності медіа та їхньої незалежності, умов роботи журналістів та самоцензури, правового захисту та інституційної прозорості.

Як пояснила речниця «Репортерів без кордонів» Ульріке Груска (Ulrike Gruska), покращення позицій України пояснюється зокрема зменшенням насильства проти журналістів.

Росія залишилася на 148-му місці через придушення опозиційних ЗМІ, Туреччина із жорсткими заходами після невдалого путчу втратила чотири позиції та посіла 155-е місце, зазначають в організації.

На чолі ж рейтингу опинилися Норвегія і Швеція, які покращили свої результати завдяки ліберальному доступу до публічної інформації та законодавству, яке захищає джерела журналістів.

Джерело: leopolis.news