Супрун: Якщо ВР до літа не проголосує законопроекти, реформа відкладається

24 Квітня 2017 14:08

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я. Фото: Микола Тис/ZIK

В.о. міністра охорони здоров’я України сподівається, що законопроекти, що необхідні для повноцінного запуску медичної реформи в Україні, будуть прийняті вже на черговій сесії Верховної Ради. В іншому разі, реформа може бути відкладена ще на п’ять років.

Про це Уляна Супрун повідомила 24 квітня під час зустрічі з громадськістю у Львові.

Зі слів в.о. міністра, у Верховну Раду подані чотири законопроекти: 6327 Про державні фінансові гарантії, 6328 Додаткові гарантії для бійців АТО, 6329 Зміни до бюджетного кодексу, 6347 Зміни до закону про публічні закупівлі.

«Сподіваюся, до кінця червня ці чотири законопроекти будуть проголосовані. Бо ми хочемо вже з 1 липня створити Національну службу здоров’я України, щоби до кінця року вона вже існувала і працювала. До 15 вересня маємо вирішити, які послуги надаються (платно, – ZIK), і які будуть тарифи на 2018 рік. Мусимо вкластися у бюджетний процес 2018 року… У 2018 році маємо розпочати хоча би частково оплачувати послуги, впроваджувати пілотні програми. Щоб у 2019 році 100% перейти на таку фінансову систему, потрібно, щоб ці законопроекти були проголосовані до кінця цієї сесії – до літа. Як ми цього не зробимо, усе перекладається на осінь, ми не вкладаємося у бюджетний процес. Дише у 2018 році розпочнеться реформа первинної ланки, далі у 2019 році будуть вибори – новий Уряд, ВР – такі часи, що ніхто не буде робити реформи. Як ми зараз не зможемо це пропхати через ВРУ, будемо змушені чекати п’ять років, щоби усе змінилося», – пояснила У.Супрун.

Джерело: ZIK