В уряді розповіли, як отримати щорічну грошову допомогу до 5 травня

8 Квітня 2017 16:07

Фото: drohobych-rda.gov.ua

Про це повідомляє «Урядовий портал».

Зокрема, зазначено, що учасники бойових дій, звільнені в запас, мають до 30 квітня подати: заяву до районного військкомату про виплату допомоги (форма заяви є у військкоматі), посвідчення учасника бойових дій, реквізити банківського рахунку, на який буде перераховано кошти.

Водночас повідомляють, що заяви та документи не подають й отримують виплату автоматично: інваліди війни (їм кошти перекажуть на банківський рахунок, або вони зможуть їх отримати в поштовому відділенні); учасники бойових дій, які служать (їм кошти перекажуть на банківський рахунок, або вони зможуть їх отримати у військовій частині).

«Усі кошти мають бути нараховані до 5 травня 2017 року. У разі ненарахування або для перевірки даних необхідно звернутися до органів соцзахисту за місцем реєстрації», – йдеться в повідомленні.

Водночас зауважують, що, якщо хтось не встигне подати заяву до 30 квітня, можна буде звернутися по допомогу до 30 вересня 2017 року.

Нагадаємо, цьогоріч на 26% зросте розмір щорічної разової грошової допомоги до 5 травня ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, і тим, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», жертвам нацистських переслідувань.

Джерело: leopolis.news