Уряд розширив наглядову раду «Нафтогазу»

30 Березня 2017 09:48

Уряд розширив наглядову раду «Нафтогазу»Сьогодні на засіданні уряду було ухвалено рішення про розширення персонального складу наглядової ради НАК «Нафтогаз України» до 7 членів, чотири з яких повинні відповідати критеріям незалежності, а три інших – представляти інтереси держави.

Про це повідомляє міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Як відомо, в 2016 році Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку визначив 3 кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України»: Маркуса Річардса, Пола Уорвіка та Чарльза Проктора. Також від держави були призначені Юлія Ковалів та Володимир Демчишин.

Відтак Уряд вирішив врахувати результати проведеного у 2016 році відбору та оголосити конкурсний відбір на одного незалежного члена наглядової ради НАК “Нафтогаз України”. Незалежним членом наглядової ради може бути особа, яка не посідає виборні посади та не є посадовою особою органів державної влади або органів місцевого самоврядування. Крім того, кандидат на незалежного члена наглядової ради повинен бути вільний від будь-яких матеріальних інтересів, або відносин з підприємством.

Водночас буде визначено кандидатуру одного представника держави у наглядовій раді, відповідно до порядку, який визначено Постановою КМУ №143 від 10 березня 2017 року.

Заяви  для участі у конкурсному відборі приймаються протягом 14 робочих днів з дати оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору.

Джерело: leopolis.news