Більше двох тисяч поліцейських просять зняти депутатську недоторканність з Парасюка

22 Березня 2017 11:31

Більше двох тисяч поліцейських Донеччини підписали звернення до керівництва держави з проханням позбавити позафракційного депутата Володимира Парасюка недоторканності.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін у Facebook.

«Ми це робимо, аби слова “ти – дурак, а я — недоторкана людина” не стали інструкцію для людей, для яких не існує закону», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше Порошенко нагородив орденом поліцейського-учасника конфлікту з Парасюком.

Сутички на блокпосту в Слов’янську між «блокадниками Донбасу» з поліцією сталися 14 березня, ввечері. Парасюк заявив, що колона «блокадників Донбасу» була обстріляна краматорською поліцією. Також Парасюк заявив про побиття поліцією його сестри та госпіталізацію батька.

У поліції повідомили, що в результаті сутичок неподалік Слов’янська постраждали 7 правоохоронців.

Прес-служба Донецької обласної поліції оприлюднила заяву, де повідомлялось, що конфлікт був спровокований учасниками колони, а Парасюк під час інциденту «почав завдавати удари співробітникам поліції, намагався вирвати зброю у поліціянтів».

13 березня  учасники «блокади Донбасу» заявили про початок «штурму» їхнього редуту під назвою «16 добровольчий батальйон» у Кривому Торці.

Пізніше керівник Штабу блокади повідомив, що СБУ розігнала «блокадників» у Кривому Торці, усіх забрала поліція.

У зв’язку з цим ввечері 13 березня у кількох містах України відбулися акції на підтримку «блокади»: у Києві прибічники «блокади» влаштували мітинг, а також протестувальники зайняли будівлю Волинської і Чернівецької ОДА через затримання «блокадників». А також у  Вінниці влаштували пікет на підтримку «блокади Донбасу», на якому під будівлею СБУ запалили шини. Окрім того, у Рівному на пікеті під ОДА на підтримку «блокади Донбасу» також запалили шини.

 

Джерело: https://hromadske.ua