“Даремно стогнали”: Розенко похизувався результатами підвищення мінімальної зарплати

17 Березня 2017 09:37
Реальний ефект від підвищення мінімальної зарплати можна буде відчути вже у наступному місяці

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-центр урядового порталу.

 

Він зазначив, що наразі законодавство щодо підвищення “мінімалки” виконується як в державному, так і в недержавному секторі економіки.

“Попри ті “стогони”, які були напередодні Нового року, що все буде погано, не треба підвищувати мінімальну зарплату, бо закриються підприємства, збільшиться рівень безробіття тощо, жодні негативні прогнози не справдилися”, – наголосив Розенко.

Він зауважив, що протягом перших двох місяців 2017 року завдяки підвищенню зарплат спостерігається позитивна динаміка, зокрема, не закрилося жодне потужне підприємство, жодне відкрите легальне підприємство не оголосило про скорочення персоналу. Понад те, за його словами, порівняно з минулим роком зменшилася кількість безробітних в центрах зайнятості.

Розенко додав, що станом на кінець лютого,  доходи до Держбюджету від податків збільшилися на 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до місцевих бюджетів – на 70% (в першу чергу надходження від ПДФО). Також на 43% в порівнянні з попереднім роком зросли надходження і до Пенсійного фонду .

“Реальний ефект від 3200 ми будемо мати в квітні-травні цього року. Тоді можна буде говорити про можливість подальших кроків із підвищення зарплат і пенсій”, – підсумував Розенко.

Джерело: https://www.rbc.ua