У Львові встановили перші вуличні холодильники для безпритульних

14 Березня 2017 15:01

У Львові на початку березня встановили перші два холодильники, в яких можна залишити їжу для безхатьків та потребуючих: на вул. Героїв Крут,3 та у подвір’ї будинків на вул. В.Великого, навпроти «Львівського автобусного заводу».

«Ми перейняли ініціативу #godobro від киян. Там уже є 20 таких холодильників у різних частинах міста. Перші довго не простояли, їх крали, але на ті ж місця поставили нові, і потребуючі часто беруть їжу з них», – зазначив ZAXID.NET львів’янин Артем, який не назвав своє прізвище, оскільки вважає, що ця благодійність має бути анонімною.

За його словами, у Львові холодильники наразі не підключені до мережі електропостачання і використовуються поки як шафи для їжі.

«Ми залишили там хліб, печиво, продукти, які не дуже швидко псуються. Ми хочемо побачити, чи ними користуються. Якщо ці холодильники виявляться потрібними, то у подальшому плануємо домовитися із мережею супермаркетів, щоб встановити уже підключені до електропостачання холодильники біля магазинів», – сказав він.

За словами львів’янина, холодильник на вул. Героїв Крут уже намагалися віднести у пункт прийому металобрухту, але за ним наглядають мешканці будинку й не дали цього зробити.

Зазначимо, так званий «фудшерінг» доволі поширена форма благодійності у світі. Зокрема, він популярний у Німеччині та Індії. Там холодильники встановлюють біля кафе, пекарень, магазинів. У пункти «фудшерінгу» потрапляють лишні продукти, і ті, в яких скоро закінчиться термін придатності.

Джерело: zaxid.net