Росія не може дозволити собі нову гонку озброєнь

11 Березня 2017 12:00

За останні 38 років у світі не було “стільки ядерної риторики, скільки її чується зараз: навіть в самий розпал холодної війни ніхто так легковажно не погрожував застосувати ядерну зброю”, – пише Юліан Ганс (Julian Hans) на сторінках німецької газети Sueddeutsche Zeitung. “Нещодавно російське керівництво випустило цього джина з пляшки, і тепер він поставив російську владу перед труднощами”, – йдеться в статті.

Йдеться про документальний фільм одного з каналів російського державного телебачення, в якому Путін був представлений в якості генерального режисера приєднання Криму до Росії. Серед іншого, у фільмі згадувалося, що російський лідер думав про те, щоб привести в повну бойову готовність російську ядерну зброю.

Іншим разом російський телеведучий хвалився в ефірі тим, що “Росія в змозі перетворити Сполучені Штати в радіоактивний попіл“. Після цього в Калінінградську область було відправлено комплекси “Іскандер”, пише Ганс.

“Росія занадто слабка в економічному плані і неприваблива в політичному, щоб мати якусь вагу на міжнародній арені, – продовжує Ганс, – так що російське керівництво досягає вагомості за допомогою відносно дешевої партизанської тактики з дезінформації, кібератак, діяльності спецслужб і спецназу“. Ядерна булава, в свою чергу, гарантує, що на це не буде дано адекватної відповіді.

Але тепер, звертає увагу автор, “Дональд Трамп анонсує нарощування ядерного потенціалу, а для збереження паритету Москві доведеться також нарощувати свій арсенал. Але на нову гонку озброєнь у Росії грошей нема”.

Ну що, кацапи, дострибалися?

 

 

Джерело: ar25.org