В Україні презентовано нове інформаційне видання «Територія. Крим»

13 Лютого 2017 12:10

Нещодавно Міністерство інформаційної політики України презентувало інформаційно-аналітичний журнал «Територія. Крим». Запуск журналу розрахований на дипломатичний та експертний осередки країн Європи та низки країн-лідерів інших регіонів світу, що мають стратегічне значення для України з точки зору підтримки її міжнародних ініціатив.

«На сьогодні на фоні міжнародних викликів потрібно актуалізувати тему Криму. Журнал «Територія. Крим» є саме інструментом українських дипломатів з адвокації прав людини. Журнал даватиме огляд подій мілітаризації, переміщення населення, пропаганди, правопорушень, які наразі панують в Криму. Щомісячно журнал видаватиметься великим тиражем, більшість з якого буде подано в якісному англійському перекладі. Журнал буде також розповсюджений серед іноземних дипломатів і чиновників в Україні», – повідомила Перший заступник Міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Проект «Територія. Крим» – щомісячний інформаційно-аналітичний журнал, метою якого є донесення до іноземного читача неупередженої картини подій на окупованому півострові Крим. Цільова аудиторія видання – переважно іноземний читач: дипломати, експерти, громадські діячі. Журнал виходитиме накладом 5 тисяч примірників українською та англійською мовами. Головними практичними задачами проекту є збільшення рівня поінформованості світу щодо ситуації в Криму, зокрема, щодо чисельних правопорушень і злочинів з боку Росії до держави України та її громадян, що має полегшити просування міжнародних ініціатив України закордоном.

Перший номер журналу піднімає таку важливу тему, як загадкові зникнення людей на півострові за час окупації: у розділі розповідається історія Ервіна Ібрагімова, кримськотатарського активіста, пошуки якого тривають і досі. Читачу також пропонують ознайомитись з деталями засідання Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, під час якого було прийнято резолюцію «Становище в сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)» та пригадати хроніку окупації півострова. Важливим питання, яке було розглянуте журналістами у першому номері видання, стало питання культурної спадщини півострова, яка належала українському народу та державі і за короткий проміжок часу стала «надбанням» Російської Федерації. Про зустрічі з представниками міжнародної спільноти, про можливі сценарії повернення Криму, про репресії проти кримських татар читачі дізнаються з інтерв’ю Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

З першим номером журналу  можна ознайомитись за посиланням.