Вакцини фінансова допомога: 6 відповідей МОЗ на найпопулярніші питання

4 Лютого 2017 12:30

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало перелік найпоширеніших запитань від українців, які отримали за перший місяць 2017-го року, а також відповіді на них.

фото: соцмережі

ФОТО: СОЦМЕРЕЖІ

1. Де можна купити вакцину від грипу?

Вакцини від грипу не входять в програму державних закупівель МОЗ. За інформацією про наявність вакцини від грипу «Ваксігрип» у вашому регіоні, просять звертатися до «Укрвакцини» за телефоном: (044) 354-20-00.

2. У лікарні відсутні вакцини від сказу, а також АКДП, БЦЖ і т. д.

Потрібно звернутися в Департамент охорони здоров’я вашої області та дізнатись, у якій лікарні є потрібна вакцина. Адже МОЗ розподіляє вакцину по регіонах.

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

3. Як можна отримати препарати для лікування гепатиту С?

Препарати надаються усім, хто є зареєстрованим як носій гепатиту С. Як отримати лікування гепатиту С за Державною програмою, можна дізнатись за посиланням: http://patients.org.ua/2016/06/22/yak-otrimati-likuvannya-gepatitu-s-po-derzhavnij-programi/

4. Які документи потрібні для лікування за кордоном за державний кошт?

Усю інформацію щодо направлення на лікування за кордон можна дізнатись за посиланням: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/mtsr_medicaltreatmentabroad/

У разі надходження належним чином оформлених документів, питання направлення громадян України на лікування за кордон розглядають на засіданні Комісії МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон.

5. Щодо звернень про фінансову допомогу

У МОЗу немає повноважень допомагати громадянам фінансово. Якщо ваше захворювання не входить до списку можливого лікування за кордоном за державний кошт (97% – трансплантація органів), тут радять звернутися за допомогою до благодійних організацій чи фондів.

6. Щодо отримання інформації про реєстрацію будь-яких препаратів в Україні

Слід зайти на сайт державного реєстру ліків (http://www.drlz.com.ua/) та ввести у «пошуку лікарських засобів» назву необхідного препарату.

Джерело: Tvoemisto.tv