Львів просить 25 млн грн з Держбюджету, щоб навести лад зі сміттям

23 Січня 2017 12:36

Грибовицьке сміттєзвалище. Фото: vgolos.com.ua

 Влада Львова просить виділити з резервного фонду Держбюджету 25 млн грн на врегулювання ситуації зі сміттям і впорядкування полігону.

Про це сьогодні, 23 січня, повідомив керівник департаменту ЖКГ ЛМР Сергій Бабак після засідання міської комісії ТЕБ і НС.

«30 листопада міський голова Львова звернувся до Прем’єр-міністра щодо виділення коштів з резервного фонду Держбюджету, оскільки у Грибовичах рухається частина полігону, є загроза дамбі. Кошторисом розраховано близько 50 млн грн. Місто може профінансувати 50%. Звертаю увагу, що при потеплінні від рухомої частини полігону є загроза нового зсуву», – сказав він.

На засіданні комісії під головування міського голови Львова Андрія Садового обговорювали план заходів щодо врегулювання ситуації з полігоном та вивезенням відходів.

Зокрема, мер Львова Андрій Садовий зазначив: «Ситуація загострюється і надзвичайно складна. Йде потепління, тому ми можемо бути на межі великої біди. Відтак, потрібне ще одне звернення до в. о. міністра охорони здоров’я стосовно епідеміологічної ситуації, яке може виникнути у місті. Ми вже звернулися з листами до управлінь СБУ, прокуратури щодо недопущення будь-яких небезпечних ситуацій на полігоні».

Водночас Садовий заявив, що не володіє інформацією про те, чи збиралися обласна і державна комісії з надзвичайних ситуацій щодо сміттєвого питання.

Відтак, комісія ухвалила такі рішення:

1) критична вимога скликати обласну та державну комісії щодо вивезення ТПВ;

2) доручити ДСНС продовжити протиаварійні роботи;

3) проводити заходи безпеки, в тому числі посилений контроль.

Раніше повідомлялося, Львів проситиме область і державу вирішити проблему вивозу сміття з міста.

Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/01/23/lviv_prosyt_25_mln_grn_z_derzhbyudzhetu_shchob_navesty_lad_zi_smittyam_1030005

Джерело: zik.ua