На Львівщині збудують еколого-просвітницький візит-центр

27 Грудня 2016 11:21

У зоні стаціонарної рекреації «Верещиця» Яворівського національного природного парку створять еколого-просвітницький візит-центр. На нього вже розробили проектно-кошторисну документацію. Сама будівля спроектована за найсучаснішими німецькими технологіями енергозбереження з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій. Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

«Це дасть можливість залучити близько 7 млн гривень коштів міжнародно-технічної допомоги на його будівництво», ― зазначив директор департаменту.

Також на Львівщині планують реалізувати проект «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони». Він передбачає створення нових велосипедних маршрутів на території України та Польщі, зокрема, природного заповідника «Розточчя», а також їх маркування, облаштування пунктів обслуговування туристів, будівництво еколого-просвітницького візит-центру.

Для цього департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно із Любельським воєводством, гміною Замость, Росточанським парком народовим, Яворівським національним природним парком, Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати-Україна» підписали Концептуальну Записку для участі у програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 рр.

Реалізація проекту сприятиме також налагодженню тісної і плідної співпраці між Україною та Польщею у галузі охорони природи, велотуризму, популяризації здорового способу життя та збереження культурної спадщини.

Джерело: http://zaxid.net/