На Львівщині явка на виборах не висока

18 Грудня 2016 15:06

Під час виборів у шести об’єднаних територіальних громадах Львівщини, які відбуваються сьогодні, явка станом на 12.00 була не високою. Серед порушень – видавали бюлетені без пред’явлення паспорта, а також є випадки, коли з метою “оптимізації виборчого процесу” члени ДВК вже попідписували протоколи. Про це Гал-інфо повідомила Наталія Радиш, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Львівській області.

За її словами, у Жовтанецькій об’єднаній громаді (Кам’янко-Бузький район) явка станом на 12.00 становила 12%, у Судововишнянській ОТГ (Мостиський район) – 7,6%, у Нижанковицькій (Старосамбірський район) – 23,7.

Нагадаємо, що перші місцеві вибори у шести ОТГ Львівщини розпочалися сьогодні, 18 грудня, без порушень. Станом на 8:00 розпочали роботу 74 виборчі дільниці. До уточненого списку виборців включено 49 733 особи. Про це повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федір Алєйніков.

Вибори відбуваються у чотирьох районах, а саме – Кам’янка-Бузькому, Мостиському, Пустомитівському і Старосамбірському. Сьогодні обирають Мостиського і Судовишнянського міських голів, Нижанковицького селищного голову, трьох сільських голів, а також депутатів відповідних місцевих рад. Загалом на виборах  зареєстровано близько тисячі кандидатів у депутати і на посади голів.

Загалом сьогодні, 18 грудня, відбувається голосування на перших місцевих виборах у 144 об’єднаних територіальних громадах України. За результатами голосування буде обрано 76 сільських голів, селищних голів – 46, міських голів – 21, а також відповідні місцеві ради та 1 старосту.

Джерело: galinfo.com.ua