На Львівській митниці знову змінили керівника

7 Грудня 2016 18:56
 ksza.ks.ua

ksza.ks.ua

На Львівській митниці – чергові кадрові зміни. Відповідно до наказу ДФС, з 7 грудня виконувачем обов’язків начальника митниці вдруге призначено Віталія Черкунова. Натомість Левко Прокіпчук, який досі керував митницею, знову став в.о. керівника Івано-Франківської митниці.

Про це 7 грудня IA ZIK повідомили у Львівській митниці.

Сьогодні, 7 грудня, у приміщенні Головного управління ДФС у Львівській області відбулась зустріч керівництва Львівської митниці з представниками бізнесу і громадськості за участі представника Ради бізнес-омбудсмена. Темою зустрічі було обговорення питань, які виникають у суб’єктів господарювання під час господарської діяльності, зокрема, митного оформлення товарів.

В.о. начальника Львівської митниці Віталій Черкунов зазначив, що завдяки підприємцям митниця скерувала до Держбюджету майже 9 млрд гривень, з яких близько 700 млн гривень від перевиконання митницею індикативних показників залучено до спеціального фонду обласного бюджету на поточний ремонт доріг.

В. Черкунов зупинився на питаннях покращання бізнес-клімату Львівщини. Зокрема, серед пріоритетних завдань назвав застосування таких процедур митного контролю, як митне оформлення вантажів без їх пред’явлення митному органу на принципах вибірковості окремих форм митного контролю та добросовісності суб’єктів ЗЕД.

Йшлося про запровадження 100% електронного декларування, що унеможливить вплив людського фактору при поданні митної декларації, забезпечить прозорість митного оформлення, мінімізацію часу та коштів. Обговорили забезпечення реалізації принципу «єдиного вікна» за умови доопрацювання нормативно-правових актів, що регламентують роботу інших органів контролю.

Важливим напрямом покращання роботи митниці, на думку її керівника, є належний дієвий діалог з бізнесом, представниками громадськості. «Я готовий до діалогу у будь-який час», – заявив В.Черкунов.

Як повідомлялося, наказом голови ДФС в.о. начальника Львівської митниці 1 вересня цього року було призначено Віталія Черкунова з Херсона. Натомість керівника Львівської митниці Левка Прокіпчука відрядили керувати Івано-Франківською митницею.

Як повідомляв у коментарі IA ZIK голова Львівської ОДА Олег Синютка, керівників митниць поміняли місцями у рамках експерименту ДФС. Після завершення експерименту на Львівську митницю повернувся старий керівник Левко Прокіпчук.